Home / News / HABER / Suriye’de 7 milyon 900 bin insan aç

Suriye’de 7 milyon 900 bin insan aç

Rusya ve İran’ın Esed’i iktidarda tutma inadı Suriye’yi dünyanın en fakir ülkesi durumuna düşürdü. Ülkede 9 yıldır devam eden savaş nedeniyle 7 milyon 900 bin insan savaş koşulları yanında açlıkla da mücadele ediyor.

altında olmadığını vurguladılar. Yaklaşık dokuz yıldır süren iç savaş nedeniyle Suriye ekonomisinin neredeyse çöktüğünü kaydeden UNICEF ve WFP yöneticileri, 2018 ile 2019 arasında açlık çekenlerin sayısının 6,5 milyondan 7,9 milyona çıktığını, gıda malzemelerinin fiyatlarının ise yüzde 60 arttığını bildirdi. BM raporunda, ‘Suriye’de her üç çocuktan birinin okula gidemediği ve sağlık tesislerinin yarısının işlemez halde olduğu’ bilgisine yer verildi.

Dünyanın en fakir ülkesi

CIA tarafından hazırlanan ülkeler arası refah değerlendirme raporunda ise Suriye en fakir ülke olarak nitelendirildi. Amerikan İstihbarat servisi tarafından derlenen değerlendirme raporunda 2018 yılında sondan ikinci sırada yer alan Suriye’nin 2019’de ilk sıraya yerleştiği belirtildi. Bahse konu çalışmada ülke genelinde halkın yüzde 82 buçuğunun açlık sınırı altında yaşamaya çalıştığı kaydedildi.

Yeni Dünya Gerçekleri başlığını taşıyan raporda en fakir on ülke sıralaması şöyle şekillendi :

  1. Suriye
  2. Zimbabve
  3. Madagaskar
  4. Sierra Leone
  5. Nigeria
  6. Suriname
  7. Guinea-Beissau
  8. Sao Tome & Principe
  9. Sudan
  10. Brundi

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir