Home / News / HABER / DAVA / Yeni Akit: “AYM Haksızlık Diyor Yerel Mahkeme Dinlemiyor”

Yeni Akit: “AYM Haksızlık Diyor Yerel Mahkeme Dinlemiyor”

Yeni Akit Gazetesi’nden Muhammed Uzun’un haberinde Hizb-ut Tahrir’e karşı başlatılan son zulüm dalgası ele alındı.

Türkiye’nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi tarafından tam 7 kez “Hizb-ut Tahrir’e haksızlık yapılmıştır” kararı verilmesine rağmen bir mazlumun daha özgürlüğü elinden alındı.

AYM Haksızlık Diyor Yerel Mahkeme Dinlemiyor

İslami fikirleri benimseyen Hizb-ut Tahrir Hareketi’ne yönelik zulüm dalgası yeniden başladı. Yüksek Mahkeme’nin yıllar sonra verdiği tarihi kararlar ile rahat bir nefes alan Hizb-ut Tahrir’e gönül vermiş bir mazlumun daha özgürlüğü elinden alındı. Serdar Yılmaz’ın yargı zulmüne maruz kalarak tutuklanmasının ardından Bursa’da yaşayan İsmail Özcan da Hizb-ut Tahrir’e üyelik suçlaması ile tutuklandı.

14’ünde Hafız Oldu 4. Kez Tutuklandı

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “Hizb-ut Tahrir terör örgütü değildir” diyerek mağdurlar hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararını görmezden gelen yerel mahkemeler, hukuksuzlukta sınır tanımıyor. Müslümanca yaşamanın bedelini bu zamana kadar ağır cezalarla ödeyen İsmail Özcan, 4. kez tutuklandı. 14 yaşında hafız olan Özcan, hakkında verilmiş yakalama kararından dolayı tutuklanarak cezaevine konuldu. Evine gelmek üzereyken yolda tutuklanan İsmail Özcan, 2019 yılı Ekim ayında vefat eden babasının cenazesine, hakkında verilen yakalama kararı sebebiyle katılamamıştı.

Yargıtay: Hiç Şiddete Karışmamış

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin ceza yağdırdığı Hizb-ut Tahrir’e yönelik “terör örgütü” suçlamasına itiraz eden Yargıtay Üyesi Mustafa Kurtaran, 19 Temmuz 2017 tarihli şerhinde, Hizbut Tahrir’in terör örgütü olmadığını, Hizb-ut Tahrir’in kuruluşundan bugüne kadar ülkemizde veya başka bir ülkede şiddet olayına karışmadığını savunmuştu. Akit’in deşifre ettiği hukuksuzlukları dikkate alarak Yılmaz Çelik’in bireysel başvurusunu değerlendiren AYM, Hizb-ut Tahrir’in terör örgütü olmadığını vurguladığı kararında, zulmün durdurulması gerektiğine dikkat çekilmişti.

AYM: Somut Delil Yok

Yargıtay ve mahkemelerin Hizb-ut Tahrir’in silahlı bir terör örgütü olarak kabul edilmesine ilişkin karar gerekçelerinin “yeterli” olmadığına hükmeden AYM’nin Yılmaz Çelik ile ilgili verdiği hak ihlali kararın gerekçesi 26 Ekim günü Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. AYM, geçtiğimiz günlerde de Mahmut Oğuz isimli mazlumun adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti. Hayali örgüt üyeliğinden cezalandırılan Oğuz’un yeniden yargılanmasına karar verilmişti.

Yeni Akit

Ayrıca...

Urfa’da 11 “İbrahim” gözaltında!

İstanbul, Bursa, Ankara derken şimdi de Hilafet istedikleri için Şanlıurfa’da Müslümanlara yönelik gözaltılar yapıldı. Hilâfet’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir