Home / Media / Videolar / [17 Nisan 2020] Siyasi Bakışlar

[17 Nisan 2020] Siyasi Bakışlar

Siyasi Bakışlar’da bu hafta; “Koronavirüs salgınında yaşananlar”, “Türkiye’nin dış ülke yardımları” ve “Ceza infaz düzenlemesi” konuşuluyor.

• Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde vaka sayısı artmaya devam ederken, hükümetler de önleyici tedbirler alıyor. Bu kapsamda sosyal izolasyon, karantina ve sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Yaşanan izdihamlar ve açıklanan yeni kararnameler ne ifade ediyor? İslâmi bir Devlet koronavirüs gibi salgınlara ne gibi önlemler alırdı?

• Türkiye, Koronavirüs ile mücadele kapsamında başta Avrupa ülkeleri ve “İsrail” olmak üzere birçok ülkeye sağlık malzemesi yardımında bulundu. İslâm’a ve Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımayan ülkelere yardım gönderilmesi doğru bir karar mı? Kendi halkından kampanya ile yardım toplarken, Batılı ülkelere yardım göndermek nasıl izah edilebilir? İslâm Devleti’nde yardım kampanyası yapılır mı?

• Halk arasında af yasası olarak bilinen ceza infaz düzenlemesi, mecliste kabul edildi ve uygulamaya başlandı. Cebir ve şiddete bulaşmayan Müslümanlar ve erken yaşta evlenen aileler bu uygulamada kapsam dışı bırakıldı. Pekî, ceza infaz indirimi neleri kapsıyor, kamuoyunun beklentilerini karşıladı mı?

Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı soruyor;

Köklü Değişim Yazarları Yusuf Yavuzkan ve Muhammet Hanefi Yağmur cevaplıyor…

Ayrıca...

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir