Home / News / HABER / DÜNYA / Bank of America: Tarihin en derin resesyonuna hazırlanın

Bank of America: Tarihin en derin resesyonuna hazırlanın

Bank of America ABD ekonomisinin koronavirüs pandemisi nedeniyle gelecek üç çeyrekte daralacağını ve tarihin en derin resesyonunun yaşanacağını öngördü

Michelle Meyer öncülüğündeki ekonomistler önceki günkü raporunda binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını nedeniyle ABD büyüme tahminlerini düşürdü. Banka bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7, ikinci çeyreğinde yüzde 30, üçüncü çeyrekte ise yüzde 1 daralma bekliyor.

Açıklamada “GSYH’de kümülatif düşüşün yüzde 10.4’e ulaşmasını, bunun da en derin resesyon olmasını bekliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Kurum, istihdam piyasasında daha fazla kayıp olabileceğine de dikkat çekti. Kriz nedeniyle 20 milyona yakın istihdam kaybı olabileceği ve işsizlik oranının yüzde 15.6’ya ulaşabileceği belirtildi.

Tüketici harcamalarının yılın üçüncü çeyreğinde muhtemelen pozitife döneceği, ancak şirket yatırımlarında daha fazla daralma olabileceği vurgulandı.

Beyaz Saray ve ABD Merkez Bankası virüs pandemisinin yarattığı tahribatı önlemek aracıyla önemli adımlar attı. Başkan Donald Trump 2 trilyon doların üzerinde bir destek paketi açıklarken Fed 2008 krizinin de ötesinde adımlar attı. Meyer “bu aşağı yönlü gidişatın ciddiyetine baktığımızda daha fazla mali teşvik gerekecek” diye konuştu. Uzman, ‘depresyon benzeri yavaşlamanın’ yazın da sürmesi durumunda daha fazla vergi indirimleri, küçük ölçekli işletmeler için daha fazla fonlanma gibi adımlar atılabileceğini söyledi. Kuruma göre Washington’un mali adımları toplamda 3 ila 5 trilyon doları bulabilir.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir