Home / News / HABER / DAVA / Hilâfet düşmanı kemalistlerin baskısıyla 5 müslüman gözaltına alındı!

Hilâfet düşmanı kemalistlerin baskısıyla 5 müslüman gözaltına alındı!

Kemalist medyanın iftirası sonucu Hizb-ut Tahrirli gençlerin evine gece yarısı panzerlerle baskın yapıldı; 5 Müslüman gözaltında…

29 Ocak 2021 günü, İstanbul Üsküdar sahilinde Hilâfet’in ilgasının Hicri 100. Yıldönümü vesilesiyle “Hilâfet’i Kurun” dövizleri ile belgesel çekimi yapan 5 Hizb-ut Tahrirli bu gece yarısı panzerlerle gelen maskeli polislerin ev baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan kardeşlerimizin isimleri şöyle: Muhammed Emin Yıldırım, Ramazan Gümüş, Kerim Karahisar, Faruk Özmen ve Mustafa Mert.

Avukat Sedef Ünal isimli şahsın sosyal medya üzerinden yaptığı “Üsküdar’da ‘hilafeti kurun’ diyen bir grup! IŞİD İstanbul’da cirit atıyor, bilmem biliyor musunuz? Yoksa tasvip mi ediyorsunuz?” paylaşımının ardından; Oda TV, Sözcü, Cumhuriyet gibi İslâm düşmanlığı tescilli yayın organlarının konuyu gündemde tutmaları ve “IŞİD” iftirasını ısrarla haberlerinde işlemeleri sonrası bu gözaltılar gerçekleşti.

Hâlbuki Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, sosyal medya hesapları üzerinden konu hakkında gerekli açıklamayı yapmış ve “IŞİD” iddiasının bir iftira olduğunu ortaya koymuştu.

100 yıl önce kaldırılan Hilafeti Müslümanlara hatırlatmak için bugün İstanbul Üsküdar’da yaptığımız video çekimi, Laik Kemalistlerin İslam’a öfkesini yine hortlattı.
Biz IŞİD gibi zorbaların karaladığı Hilafeti değil Müslümanların umudu olan Raşidi Hilâfeti istiyoruz.@odatv pic.twitter.com/9IsHEoGY2N

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar) January 29, 2021

Ayrıca gerek çekimleri yapan ekip gerekse de Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar’ın, güvenlik birimlerinin ya da bu operasyonun emrini veren savcılığın yapacakları bir çağrıya icabet edecekleri bilindiği hâlde âdeta “eli silahlı teröristler”e gider gibi panzerli, ağır silahlı böylesi bir operasyon, akıllara başka sorular getiriyor.

Yargıda reform tartışmalarının yapıldığı bir dönemde bu ve benzeri operasyonlar, yargının “Perinçekçi”, “Maocu”, “Kemalist”, önyargılı ve İslâm düşmanı yapıların elinde kullanılan bir maşa mesabesinde olduğu görüşünü kuvvetlendiriyor maalesef.

Sapkın LGBT gruplarının İslâm’ın değerlerini aşağıladığı, anarşist grupların güvenlik kuvvetlerine mukavemet gösterdikleri görüntülerin ekranları ve sosyal medya platformlarını doldurduğu şu günlerde; sadece fikrî ve siyasi mücadele veren, aşağılama, hakaret, karalama ve iftira gibi unsurlara tevessül etmeyen Hizb-ut Tahrirli gençlere yapılan bu muamele asla kabul edilemez!

Dolayısıyla Köklü Değişim Medya olarak kardeşlerimize yapılan bu zulmü kınıyor ve kardeşlerimizin bir an evvel salıverilmelerini bekliyoruz.

___

#YargıZulmüneDurDe

#KardeşlerimiziSerbestBırakın

Kaynak: Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

BBC TÜRKÇE, HİZB-UT TAHRİR TÜRKİYE MEDYA BÜROSU BAŞKANI MAHMUT KAR İLE RÖPORTAJ YAPTI

BBC Türkçe Servisi Hizb-ut Tahrir ile ilgili detaylı bir dosya haber yaptı. Haberde, Hizb-ut Tahrir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir