Home / News / HABER / DAVA / Putin’in Hizb-ut Tahrir korkusu

Putin’in Hizb-ut Tahrir korkusu

Kırım’da Müslümanlara yönelik zulüm sürüyor. Diktatör Putin, cebir ve şiddeti benimsemediği ve yalnız fikri çalışma yürüttüğü halde Hizb-ut Tahrir’e karşı operasyonlarını terörle mücadele adı altında işgal ettiği topraklarda sürdürüyor. Kırımda FSB tarafından terörle mücadele adı altında Müslümanların evine yapılan baskınlarda kitaplardan başka bir şey bulunamadığı halde 4 kişi tutuklandı. Kırım’ı işgal eden Rusya, halkı baskı altına alıp haydutluk yapmaya devam ediyor.

11 Mart 2020 tarihinde, Bahçesaray’da İslam düşmanı Rusya güvenlik güçleri tarafından yapılan aramalar sonucunda dört Kırım Tatarı Müslümanı tutuklandı: Amet Süleymanov, Seytumer Seytumerov, Osman Seytumerov, Rüstem Seytmemetov. Dört Müslümana da uyduruk suçlamalarda bulunuldu.

Evlerdeki aramalarda kitaplardan başka bir şey bulunamadığı halde 4 Müslümanın gözaltına alınması, Putin yönetiminin fikirlerle savaştığını ve korktuğunu ortaya koydu.

Gözaltına alınanların Kırım’da Rusya’nın Müslümanlara karşı zulümlerini dünyaya duyuran aktivistlerden oluşması dikkat çekti. Diktatörlükle Rusya’yı yöneten Putin, Müslümanları tutuklamak ve onlarca yıl hapis cezası vermek için Rusya istihbarat örgütü FSB marifetiyle türlü düzenbazlıklara başvuruyor. Kırım’daki işgalini pekiştirmek isteyen Rusya, Müslüman halkı bu şekilde korkutup sindirmek için baskı uygulayıp haydutluk yapıyor.  

Köklü Değişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir