Home / Media / [22 Kasım 2019] Siyasi Bakışlar

[22 Kasım 2019] Siyasi Bakışlar

Siyasi Bakışlar’da bu hafta; “EYT tartışmaları ve işsizlik sorunu”, “Dünya genelinde yaşanan protestolar” ve “Rusların Kırımlı Müslümanlara yönelik baskıları” konuşuluyor.

• EYT (Erken Yaşa Takılanlar) için yasa çıkacak mı, çıkmayacak mı? Yüz binlerce vatandaş EYT ile ilgili Hükümetten gelecek açıklamalara kilitlendi. Peki, EYT mağdurları lehine somut bir adım atılacak mı? Öte yandan ülkede işsizlik rakamları bir hayli arttı. Özellikle genç işsiz oranında ciddi bir artış gözleniyor. İşsizliği arttıran sebepler neler?

• Dünya’nın birçok yerinde halk sokaklarda. Yolsuzluk, işsizlik, gıda, temel ihtiyaç ve benzin zamlarını protesto eden vatandaşlar, meydanlara indi. Irak, Lübnan, İran, Bolivya, Venezuela, Şili, Honk Kong, Fransa… Dünyada yaşanan bu gerginliğin arka planı ne? Halklar ne istiyor? İnsanlığın içinde bulunduğu kaosun gerçek çözümü…

• Rusya, işgal ettiği Kırım’da Müslümanlara hayatı zindan ediyor! Özelde Hizb-ut Tahrir genelde tüm Müslümanlar işgalci Rusların şiddetli baskısına maruz kalıyor. Rusya Kırım’da ne yapmak istiyor? Türkiye neden sessiz?

Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı soruyor; Köklü Değişim Yazarları Sosyolog Süleyman Uğurlu ve Yılmaz Çelik cevaplıyor…

Ayrıca...

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir