Home / News / HABER / Sudan işgalcilere hava sahasını açıyor

Sudan işgalcilere hava sahasını açıyor

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ve Binyamin Netanyahu’nun Uganda’da bir araya gelmesinin ardından, Sudan Ordusu Sözcüsü Amir Muhammed el-Hasan, Güney Amerika’dan işgal edilen topraklara giden uçakların Sudan hava sahasını kullanmasına izin verildiğini açıkladı.

Sözcü Hasan, Güney Amerika’dan İsrail’e”” giden ticari uçakların Sudan hava sahasını kullanması konusunda ‘prensipte’ anlaşmaya varıldığını söyledi.

Bazı teknik yönlerin halen incelenmekte olduğunu dile getiren sözcü, Sudan’ın Yahudi hava yolları El Al’ın Sudan hava sahasını kullanmasını kabul etmediğine dikkat çekti.

Bakan, Sudan’ın işgalcilerle ile tam bir normalleşme halinde olmadığını ancak el-Burhan’ın Netanyahu ile görüşmesinin ulusal güvenlik ve Sudan’ın ‘yüksek menfaati’ çerçevesinde yapıldığını belirtti.

Reuters’ın aktardığına göre Siyonist yetkililerin, Burhan ve Netanyahu arasındaki görüşmelerin ilişkileri normalleştireceğine ilişkin açıklaması Sudan’da tartışmalara yol açtı. Söz konusu gelişme, askeri liderler ve yönetimi paylaşan sivil gruplar arasındaki gerilimi artırdı.

Sudan Bakanlar Konseyi, Burhan’ın hükümeti bilgilendirmediği Uganda ziyareti hakkında iki acil durum toplantısı düzenledi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir