Home / News / HABER / DÜNYA / ‘Küresel Petrol Talebi Yüzde 20 Düşebilir’

‘Küresel Petrol Talebi Yüzde 20 Düşebilir’

Uluslararası Enerji Dairesi Başkanı Fatih Birol, Corona virüsü salgını nedeniyle dünya çapında 3 milyar kişinin sokağa çıkma yasağı altında olduğu bu dönemde küresel petrol talebinin yüzde 20 oranında düşebileceğini kaydetti.

Birol, düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi ile yaptığı telekonferansta, ”Bugün 3 milyar kişi evlerinden dışarı çıkamıyor. Bunun sonucu olarak petrole olan talebin günde 20 milyon varil düzeyinde azaldığına tanık olabiliriz,” dedi.

2019’da küresel petrol talebi günde 100 milyon varildi.

Uluslararası Enerji Dairesi Başkanı Fatih Birol, talebin büyük ölçüde düşmesine rağmen petrol arzının Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki piyasa paylaşım mücadelesi nedeniyle günde 3 milyon varil artma yolunda olduğunu kaydetti.

Birol, ”G-20’nin dönem başkanı olduğu için Suudi Arabistan’ın küresel petrol piyasalarına istikrar kazandırma yönünde yapıcı destek sağlaması beklenir,” dedi.

Birol, Suudi Arabistan, Rusya ve Amerika’nın piyasaları istikrara kavuşturmak için Uluslararası Enerji Dairesi’yle birlikte rol oynayıp oynamayabileceği konusunaysa değinmedi.

Birol, sanayileşmiş ülkelerin enerji politikalarına eşgüdüm sağlayan Uluslararası Enerji Dairesi’nin iki hafta içinde yayınlanacak aylık raporda küresel petrol talebine ilişkin daha net bir tablo sunabileceğini belirtti.

Birol’a göre şu anki arz fazlası göz önünde bulundurulduğunda küresel petrol depolama kapasitesinin kısa zamanda aşılması riski söz konusu.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir