Home / News / HABER / Özbekistan, Gülnara Kerimova’nın hortumladığı paraları Fransa’dan geri aldı

Özbekistan, Gülnara Kerimova’nın hortumladığı paraları Fransa’dan geri aldı

Özbekistan, eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un kızı Gülnara Kerimova tarafından yasa dışı bir şekilde zimmete geçirilen 10 milyon dolarlık varlığı, Fransa’dan teslim aldığını açıkladı.

Özbekistan Adalet Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, varlıkların Özbekistan devlet hazinesine aktarılacağını duyurdu. Açıklamada varlıklara dair detay paylaşılmadı. Özbekistan hükumeti, Kerimova’nın hortumladığı 1 milyar dolardan fazla değere sahip varlıkları, Kerimova’nın 2017’deki hapsinden itibaren yabancı ülkelerin yargı kurumlarından talep ediyor.

KERİMOVA’NIN KAÇIRDIĞI VARLIKLAR DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDE ARANIYOR

Bir zamanlar babasının varisi olarak görülen Gülnara Kerimova, 2014 yılında Taşkent’te ev hapsine koyulmuştu. İslam Kerimov’un 2016 yılındaki vefatından sonra Aralık 2017’de Kerimova, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak daha sonra ev hapsine dönüştürüldü ve beş yıla kadar kısaltıldı. Ancak Kerimova, ev hapsi koşullarına riayet etmemesi nedeniyle Mart 2019’da hapishaneye sevkedildi.

Bu yılın Mart ayında ise Gülnara Kerimova ek olarak 13 yıl 4 aylık ek hapis cezasına çarptırıldı. Kerimova’nın suçlarına dair soruşturma ülke dışında İsviçre, Birleşik Devletler ve Hollanda gibi ülkelerde devam ediyor. Bu varlıklar arasında milli hazine olarak görülen kültür varlıklarının da bulunduğu biliniyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir