Home / News / HABER / DAVA / İnsaf Derneği, Hizb-ut Tahrir’in Kolu Olmadığını Açıkladı
islam devleti default

İnsaf Derneği, Hizb-ut Tahrir’in Kolu Olmadığını Açıkladı

AKMESCİT / SİMFEROPOL (QHA) – İnsaf Müslüman Kadınlar Derneği, Hizb-ut Tahrir partisinin kolu olduğuna ilişkin iddiaları yalanlayarak faaliyetlerini bu partinin talimatları doğrultusunda yapmadığını açıkladı.

İnsaf Derneği Başkanı Lütfiye Zudiyeva, kuruluşlarının kamuoyundaki genel kanıya göre Hizb-ut Tahrir Partisi’nin kolu olarak düşünüldüğünü ancak bunun yanlış olduğunu söyledi.

Lütfiye Zudiyeva, İnsaf Derneğinin amaç ve görevlerinin halka açık şekilde kuruluş tüzüğünde belirlendiğini kaydederek, derneğin “başörtülü kadınların sosyal ve hukuksal korunması için yasal bir birlik” olduğunu belirtti.

Lütfiye Zudiyeva, “Kuruluşumuzdaki üyeler farklı mezheplere ve farklı görüş açılarına sahip olduğunu kaydedebiliriz. Ancak biz hiçbir zaman, birçok Hizb-ut Tahrir Partisi üyesinin kuruluşumuzda üye olduğunu inkâr etmedik. Bu da bugün Hizb-ut Tahrir teşkilatının Kırım’da en fazla üyeli kuruluş olmasından dolayıdır” dedi.

Ukrayna Hizb-ut Tahrir Bilgi Ofisi Başkanı Fazıl Amzayev, İnsaf ve Hizb-ut Tahrir arasında etkileşim olduğunu, ancak İnsaf’ın Hizb-ut Tahrir’in bir alt kolu olmadığını kaydetti.

Elvira Saranayeva / QHA

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir