Home / News / HABER / DAVA / Hizb ut-Tahrir Avustralya konferansının konusu: Bu ülke radikalizm adı altında İslam’la savaşta
islam devleti default

Hizb ut-Tahrir Avustralya konferansının konusu: Bu ülke radikalizm adı altında İslam’la savaşta

Bir İslami grup, hükümet; çocukların “beynini yıkamayı” ve onların İslam’a bağlılığını bozmaya çalışıyor diye Müslümanları uyardı.

Dün Lidcombe’de Hizb-ut tahrir Avustralya konferansında 600 kişilik izleyiciye  Wassim Doureihi “Hükümet kirli, kirli bir oyun oynuyor” dedi.

Hizb-ut tahrir dünyada Şeriat istiyor. Dün Sidney’de 124 sayfalık rapor yayınladı ve orda Avustralya hükümetinin Müslüman toplumunu “aşırı ve ılımlı” olarak bölme çalışmaları görüldü.

Raporda şu sözler geçiyor, “Bu tedbirlerin temel amacı İslam’ı değiştirmek, İslam’ı laikleştirmeyi ve sözde ‘ılımlı İslam’ı getirmektir: Laik bir İslami devlet, Siyasetten aciz ve sınırlanmış,..”.

Bay Doureihi “Dünyanın her tarafında olduğu gibi , bunun apaçık İslama’ karşı bir savaş ” olduğu noktasında katılımcıları uyardı.  

Diğer konuşmacı Soadad Doureihi uyardı: “Bu gerçekten bir savaş.”. Ve dedi ki: Avustralya hükümeti “küstahça” bizim Müslüman gençlerin, okul ve televizyon yoluyla, batının değerlerini ve fikirlerini kabul edeceklerini umuyorlardı.
Bunu gerçekleştiremediler, onun yerine yetkililer “Müslüman liderlik programı” sponsorlu gençleri hedef aldı. “Bu bir liderlik dersi değildir, bu bir beyin yıkama dersidir” dedi.

Dışarıda yaklaşık 20 Avustralya savunma ligi üyeleri afiş salladı ve sloganlar attılar: “Avustralyalıları karşılarız, teröristleri değil” gibi . Ve polis tarafından izlenildi.

Lig başkanı Ralph Cerminara dedi ki: “Bu (Hizb ut tahrir) bir terör örgütüdür ve Avustralya da yasaklanılması lazım.”

Organizatörler, hükümetin terör mücadele grupları yoluyla fon sağlayarak onların toplumunu değiştirme girişimi olduğunu söyledi.

“Sadece reddetmek değil, onun üzerine de tükür, çünkü bu para senin ölümüne neden olacaktır.” dedi sayın Doureihi. “Bu katılım değil, bu bir tuzaktır”.

Soadad Doureihi ulusal İmam konseyini ve Lakemba Müslüman birliğini kınadı. Çünkü onlar hükümetten para alıp İslam’ı zayıflatıyorlar.

Şeyh Rian Wiramihardja dedi ki: “Batılar kendi gönlüne göre İslam’ı değiştirmeye çalışıyorlar ve biz bunun farkında olmak zorundayız”.

Konuşmacılar ılımlı İslam’a karşı direnme çağrısına bulundu.

 

perthnow

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir