Home / News / OKUYUCUDAN / Makale / Ҫaǧımızın Hastalıǧı Özgürlük Düşüncesi…
islam devleti default

Ҫaǧımızın Hastalıǧı Özgürlük Düşüncesi…

Çaǧımızın yeni hastalıǧı özgürlük düşüncesi: özgürlük düşüncesi dışarıda karpuz tadını veren iҫini aҫtıktan  sonra tadını belli ettiren bir tat türüdür. Bu düşünce türü insanların kulaǧına hoş gelen ve bir o kadarda  bir sürü sorunu kendiyle getiren bir sistem türüdür.

Müslumanlar  bu özgürlük düşüncesi ne tam anlamıyla ala bildi nede tam anlamıyla bırakabildi. Her ne kadar özgür düşüncesine sahip olan Müslumanlar kendi kızın veya eşinin düşünce özgürlügünü kabulenemedi fıtratı gereǧi.Hilafetin yıkılmasıyla birlikte  savunma kalkanı kırılan Müsluman ülkeler, batının zorla  veya tepside servis olarak Müslumanlara enjekte ettiǧi özgürlük düşüncesi sadece İslam’a karşı kulalınıldı.

Yıllardır bu düşüncenin fedayiliǧini yapan batı kimseye yaşama ve düşünce özgürlüǧünü vermedi. İşine gelen düşünce özǧürlüǧü, işine gelmiyende terörist damgası vurarak hep pastayıda yiyen kendileri oldu sömürgeci özǧürcüleri.

Kainatın yaratıcısı olan Allah, insanlara  özgürlük vermezken, insanllar bu cüreti kendilerinde buldular,  en büyük saygısızlıǧı Allah’a karşı yaptılar. Doǧrunun yanında olmak lazımken,  üzerinde  durulması gereken İslam olması gerekirken, fikir özgürlüǧü vardır diye hep kendimizi kandırdık. Fikir özgürlüǧü vardır, herkes istediǧini düşünebilir diye Müslumanların kafasını karıştırdılar. Müslumanlarda fikir ögürlüǧü diye bir şey yoktur, Müsluman sadece İslam sınırları iҫerisinde Şer’i hükümlerden kaynaklanan haklara sahiptirler.

İslam ve Müslümanlarla   bu ҫirkef olan/özgürlük  düşünce türüyle saldırdı ve hakeret ettiler. Bizlerede bunlara saygı duymamızı istediler. Malesef  Müslumanları bu düşünce türüne alıştırarak asıl İslam düşünce yapısıyla oynadılar. Hayatlarında amellerinin kaynağı özgürlükler düşüncesi olmuş her karşılaştıkları sorunlarını özgürlükler fikri ile ölçmeye başlamışlardır. 

Özgürlükler bu ümmeti izzetten düşürüp rezil bir duruma koymuştur. Özgürlük adına mücadele verenler kazanҫlarını batı adına olmuştur. Hiҫ bir zaman bizlere bir faydası olmamıştır. Bu fikri bize verenler memleketlerine ne kadar özgürlük, refah getirdiler.

İslam ülkelerinde son dönemlerinde yaşanan özgürlük düşüncesi, bizleri sömüren bir araҫ olarak karşımıza ҫıktı.

Deniz Özdemir

Ayrıca...

bu-ramazan-ayi-hilafetsiz-gecen-son-ramazan-olsun

Bu ramazan ayı hilafetsiz, buruk geçen son ramazan olsun

İslam, hayat dolu bir nizamdır. Onda durgunluk, diğer dinlerdeki gibi kapalılık söz konusu değildir. Hayatın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir