Home / News / HABER / DAVA / Erzurum’da Hizb-ut Tahrir’li Genç Tutuklandı
islam devleti default

Erzurum’da Hizb-ut Tahrir’li Genç Tutuklandı

Erzurum’da yaşayan Ayhan Aladağ aracında “İslam Nizamı” isimli kitap bulundurduğu için gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Akıllara durgunluk veren olay Pazartesi günü Erzurum’da yaşandı. Şehir içinde rutin asayiş kontrolü yapan trafik ekipleri Ayhan Aladağ’ın kullandığı aracı saat 10.00 gibi ehliyet ve ruhsat sormak için durdurdu. Ehliyet ve ruhsatını gösteren Aladağ aracından indirilerek anlamsız şekilde aracı baştan aşağı arandı. Aramalar sonucunda üzerinde Hizb-ut Tahrir Neşriyatındandır yazılı “İslam Nizamı” isimli kitap nedeniyle gözaltına alındı.

Bir Kitap İçin Tutuklandı

Trafik asayiş ekiplerinin Erzurum Tem Şube ekiplerine teslim ettiği Ayhan Aladağ burada ailesine ve avukatına durumu bildirdi. Ailesinin ve arkadaşlarının emniyette yaptıkları ziyaret sonrası kedilerine Ayhan Aladağın bırakılacağı bilgisi verildi. Ancak Savcının Ayhan Aladağı görmek istediği belirtilerek kendisi nöbetçi mahkemeye sevkedildi ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çevresinde İslami kimliği ve hayırseverliliği ile tanınan 4 çocuk babası Ayhan Aladağ’ın Avukatından ve savunma dosyasından alınan bilgiye göre; Konuyla alakasız yapılan soruşturmada Hizb-ut Tahrir’e üyemisin denilince “evet üyeyim ve bununlada gurur duyuyorum” diyen Aladağ’ın örgüt üyeliğinden dolayı tutuklandığı belirtildi.

“Fikir Hürriyetinin Garantörüyüz”

Geçtiğimiz gün ATV ve AHABER’de yayınlanan gündem özel proğramının canlı yayın konuğu olan Başbakan Ahmet Davutoğlu; “içinde şiddet barındırmayan hertürlü fikir bizim garantörlüğümüz altındadır” derken asayiş ekiplerinin bir kitap yüzünden gözaltı işlemi gerçekleştirmeleri ve Nöbetçi mahkemenin bu zamana kadar hiçbir şiddet eylemine karışmamış olan fikri ve siyasi parti Hizb-ut Tahrir’e üyelikten dolayı Ayhan Aladağ’ı Tutuklayarak cezaevine göndermesi ne ile izah edilebilir?

Köklü Değişim Dergisi Erzurum Temsilciliği olarak yaşanan bu haksız tutuklamayı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

NOT: Bugün, Erzurum Adalet Sarayı önünde Ayhan Aladağ ve diğer Tüm İslam Davası neticesi tutuklanan kardeşlerimiz için basın açıklaması yapılacaktır. Duyarlı Müslümanlar davetlidir.

kokludegisim.net 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir