Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir’li Ayhan Aladağ Serbest Bırakıldı (FOTO)

Hizb-ut Tahrir’li Ayhan Aladağ Serbest Bırakıldı (FOTO)

Aracında “İslam Nizamı” isimli kitap bulundurmaktan dolayı tutuklanan Erzurumlu Ayhan Aladağ serbest bırakıldı.

Evli ve 4 çocuk babası Ayhan Aladağ 02.03.2015 günü rutin olarak kullandığı güzergâhtan iş yerini açmak üzere giderken, Asayiş Ekipleri tarafından aracı durdurularak arandı. Yapılan aramalarda üzerinde Hizb-ut Tahrir Neşriyatındandır yazılı “İslam Nizamı” kitabını bulundurmaktan dolayı gözaltına alındı ve nöbetçi mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Olayın duyulması üzerine Aladağ’ın yakınları Erzurum Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak konuyu Türkiye gündemine taşıdı.

Aracında İslami kitap bulundurmaktan dolayı tutuklanan Aladağ için Sosyal Medya üzerinden “Ayhan Aladağ serbest bırakılsın. Hemen şimdi!” kampanyaları başlatıldı. Kampanya kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden yazılı ve görsel destek mesajları paylaşıldı.

Yaklaşık 2 aydır cezaevinde suçsuz yere tutulan Ayhan Aladağ geçtiğimiz gün yapılan duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aladağ savunmasında; Hizb-ut Tahrir’in kesinlikle terör örgütü olmadığını, cebiri ve şiddeti benimsemediğini belirtti”. Aladağ’ın avukatı ise fikirlerini siyasi yolla halka arz eden bu hareketin metot olarak cebre ve şiddete karşı çıktığını belirterek 1 ay önce 17 Hizb-ut Tahrir’linin beraatine karar veren Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesini örnek gösterdi. Savunmaların ardından Hakim, Ayhan Aladağ’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Hizb-ut Tahrir’e Tahammül Cezaevi Çıkışına Kadar

Ayhan Aladağ’ın tutuksuz yargılanacağı haberini alan dava arkadaşları ve yakın akrabaları Kelime-i Tevhid bayrakları ile cezaevinin önüne geldi. Araçlarını Kelime-i Tevhid bayrakları ile süsleyen kalabalığa Emniyet mensupları; “Araçlarınıza bağladığınız bu bayraklar ile konvov yapmanız savcı beyin emri ile kesinlikle yasaktır. Uyarıları dikkate almadığınız takdirde araçlarınıza el konulacak ve gözaltına alınacaksınız.” şeklinde tehditlerde bulundu. Kalabalık tehditleri aldırış etmeden Ayhan Aladağ’ı yapılan konvoy ile mahallesine getirdi. Aladağ’ın ailesine kavuşması ile kalabalık dağıldı.

Görseller;

 Kaynak: kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir