Home / News / HABER / DAVA / Köklü Değişim Demokrasi Özel Sayısı İle Çıktı!
islam devleti default

Köklü Değişim Demokrasi Özel Sayısı İle Çıktı!

Köklü Değişim Dergisi’nin 133. özel sayısıyla Demokrasi’nin gerçek yüzünü öğreneceksiniz… Tıkla ve Oku!

 

Hayata, İslam penceresinden bakmayan bedbaht insanlar, pragmatik ölçüler ile menfaatlerini özelden genele ya da küçükten büyüğe doğru tasnif ederler. Kendilerini merkeze alarak dünyevi kazanımlarını olabildiği kadar halka halka genişletmeye çalışırlar.

Eğer Allah’ın, insanların bir kısmı ile bir kısmını def’i (engellemesi) olmasaydı, yeryüzü mutlaka fesada uğrardı. (Bakara 251)

Evet, Allah Subhanehu Teala bâtılın karşısına hakkı çıkartmış zalimin zulmüne engel olması için de Müslümanları uyarmıştır. Böylece yeryüzündeki fesat ortadan kalkmış, dengeler yerine oturmuştur. Ne zaman ki hakkı ayakta tutma gayreti, zalime karşı dik duruş elimizden kayıp gitti, işte o zaman yeryüzü ifsat oldu. Doğrular yanlış, yanlışlar doğru kabul edildi. Güzel olan (İslam) kötülendi, kötü olan (demokrasi) övüldü. Neticede demokrasi hayatımızın vazgeçilmezi haline getirildi. Hem de halkı Müslüman olan bir ülkede… Oysa demokrasi bize ait değildir. Biz Müslümanların hayata bakış açısıyla taban tabana zıt bir yönetim şeklidir. Normal şartlar altında bir Müslümanın demokrasiye davet etmesi, onu övmesi ve onu sevmesi düşünülemez. Ancak dediğimiz gibi yeryüzü bir kez ifsat oldu ve onun düzelmesi ancak İslam Devleti’nin yeniden hayat sahnesinde yer almasıyla mümkün olacaktır. Bununla birlikte Müslümanların demokrasi vakıasının gerçeğiyle yüzleşmesi kaçınılmazdır. Köklü Değişim işte bu kaçınılmaz için kolları sıvadı ve “Demokrasi Yalan Çözüm İslam” başlıklı geniş kapsamlı bir kampanya başlattı. Bu kampanya çerçevesinde demokrasi gerçeğini anlatan videolar çekildi, resimli mesajlar yayınlandı. Ehil kişilerle konu hakkında mülakat yapıldı ve tabii ki demokrasi özel sayımız.

Demokrasi özel sayımızda neler var?

Yazar kadromuz ve kıymetli misafir yazarlarımız sizler için yazdı.

Misafir yazarlarımızdan Sabiha Ateş ALPAT “Demokrasi ve Kadın” konulu yazısıyla, Ahmet KALKAN ise “Üç Çeşit Yalan Vardır; Basit Yalan, Kuyruklu Yalan, Demokrasi!” başlıklı yazısıyla dergimizde yer aldılar.

Yine Ali BULAÇ, Hüseyin ALAN, Abdulaziz TANTİK ve Ümit AKTAŞ ise kendileri ile gerçekleştirilen mülakatla özel sayımıza iştirak ettiler.

Yazarımız Emrah Akay demokrasiyi kökeni açısından “Demokrasinin Kökeni ya da Köksüz Demokrasi” başlığı altında ele alırken Abdurrahim ŞEN onun en bariz yalanını “Bir Efsanedir, Milli Egemenlik” başlığı altında inceledi.

Bayram SAĞNAK demokrasiyi dinlerle mukayese ederken Hakan BOLAT Türkiye’nin demokratik seçim sürecini yazdı.

 

Köklü Değişim bu ayda birbirinden ilgi çekici konularıyla sizlerle buluşuyor… 

 

Köklü Değişim

Suskunluğun Kırılma Noktası…

 

Okumak İçin Buraya Tıklayınız…

 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir