Home / Uncategorized / Suriye’de sivillere varil bombalı saldırı: 100 ölü!
islam devleti default

Suriye’de sivillere varil bombalı saldırı: 100 ölü!

Suriye ordusunun Halep’te IŞİD’in denetiminde olan Bab ilçesi ile Deyr Hafır kasabasında çarşıya ”varil bombasıyla” düzenlediği hava saldırılarında 100 kişi hayatını kaybetti.

Suriye ordusunun, Halep’te IŞİD’in denetiminde olan Bab ilçesi ile Deyr Hafır kasabasında çarşıya ”varil bombasıyla” düzenlediği hava saldırılarında 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halep’te yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, orduya ait helikopterler, Halep’in kuzeydoğusunda yer alan ve IŞİD’in kontrolünde olan Bab ilçesine ”varil bombasıyla” gerçekleştirdiği saldırıda 80 kişi hayatını kaybetti.

Ordu güçlerince Halep’in Deyr Hafır kasabasında çarşıya düzenlenen saldırıda ise 20 kişinin öldüğü belirtildi.

Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu ifade eden kaynaklar, “Esad güçlerinin, hava saldırılarını gerçekleştirdiği bölgelerde terör örgütü IŞİD’e ait merkezlerden uzak sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını” aktardı.

Bab’taki yerel aktivistler de rejimin, ilçeye 12 varil bombasıyla sivil yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Esad güçlerinin hava saldırılarında yaralananların ilçedeki ve Munbic’teki hastanelerine kaldırıldığını vurgulayan aktivistler, Deyr Hafır ve Bab ilçesinin IŞİD’in kontrolünde olması nedeniyle görüntü ve fotoğraf çekemediklerini dile getirdi.

Ayrıca...

trump koronavirusu hafife

Trump koronavirüsü hafife mi aldı?

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınında can kaybının artması nedeniyle giderek daha fazla eleştiriliyor. ABD …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir