Home / News / HABER / DÜNYA / NATO ve Almanya’dan Sultanahmet açıklaması
islam devleti default

NATO ve Almanya’dan Sultanahmet açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, Sultanahmet’teki saldırının kurbanları arasında Alman vatandaşlarının bulunduğunu söyledi. NATO ise saldırıyı kınadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul’daki saldırıda ölenlerin arasında ‘muhtemelen’ Alman vatandaşı olduğunu açıkladı.

AFP’nin haberine göre Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yapan Merkel, “Tüm bilgiye sahip değiliz ancak ölen ve yaralanların arasında Alman vatandaşlarının olduğundan endişeliyiz” dedi.

Merkel, önümüzdeki saatlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

Angela Merkel, “Uluslararası terörizmin çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara ve Tunus’ta gördük. Buna karşı kararlı bir biçimde tavır almalıyız” dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN DAYANIŞMA MESAJI

Avrupa Birliği, Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen terör saldırısı bağlamında Türkiye’yle dayanışma mesajı yayımladı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin bir kez daha terör saldırısının hedefi olduğu belirtilerek, “AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor” dendi.

Terörle mücadelenin 29 Kasım 2015’te yapılan AB-Türkiye Zirvesi’nde bir öncelik olarak kabul edildiğinin hatırlatıldığı yazılı açıklamada, “Bu çerçevede çabalarımızı, insan hakları ve insani yasalar dâhil uluslararası yasalar altındaki yükümlülüklerimize tam saygı temelinde hızlandırmalıyız” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası kanallar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını canlı yayınladı

NATO’DAN KINAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını acımasız olarak niteleyerek güçlü şekilde kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileten ve düşüncelerinin yaralılarla, Türk halkıyla ve saldırıdan etkilenen diğer uluslarla olduğunu belirten Stoltenberg, “Bu tür saldırılar için hiçbir gerekçe olamaz. Tüm NATO müttefikleri terörün her türüne karşı mücadelede birleşmiş durumda” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir