Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Pakistan Başbakanı Riyad’dan sonra Tahran’da
islam devleti default

Pakistan Başbakanı Riyad’dan sonra Tahran’da

Pakistan Başbakanı Şerif, İran ve Suudi Arabistan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için gerçekleştirdiği Riyad ziyaretinin ardından Tahran’a geçti

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif gerçekleştirdikleri Riyad ziyareti sonrası Tahran’a geçti. İkilinin önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ardından da İran dini lideri Hamaney ile görüşmesi bekleniyor.

Başbakan Navaz Şerif Tahran’a iniş yaptıktan sonra yaptığı açıklamada “İran, Pakistan’ın çok önemli bir Müslüman komşusudur. Pakistan halkı İranlı kardeşlerine yönelik büyük bir sempati beslemektedir” dedi. Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif de bölgedeki terörizm faaliyetlerinin başa çıkılması için birlikte kordinasyon yapılması gerektiğini çünkü terörizmin küresel bir tehlike olduğunu söyledi.

Bu arada Navaz Şerif’in Kral Salman ile görüşmesiyle ilgili detaylı açıklama yapması bekleniyor. Rahil Şerif de Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüşmüştü.

Görüşmeyle ilgili Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıkamada “Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan gerginliklerle ilgili endişeler Suudi yönetimine dile getirildi. İki ülke İslam ülkelerinin terörizme karşı bir koalisyon kurması için çeşitli yönleriyle fikir alışverişinde bulundu” denildi.

Pakistan’ın yanı sıra Rusya ve Çin başta olmak üzere diğer ülkeler, Suudi Arabistan ve İran arasında arabulucuk yapmaya hazır olduklarını belirtmişti.

Suudi Arabistan’ın 2 Ocak’ta Şii imam Şeh Nimr El Nemr’i idam etmesi ile başlayan gerginlik sonrasında İran’ın başkenti Tahran’da Suudi Arabistan Büyükelçiliği ateşe verilmişti. Bunun üzerine Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkeleri İran’la diplomatik ilişkilerini kesmişlerdi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir