Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD’den Afganistan’da yine hastane saldırısı
islam devleti default

ABD’den Afganistan’da yine hastane saldırısı

Afganistan’da bulunan ABD birliklerinin Vardak şehrinde bulunan bir hastaneye yaptığı saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti

Afganistan’ın Vardak şehrine ABD ve Afgan güçlerince yapılan operasyonda, Jalga ilçesindeki Tangi Pazarı bölgesinde bulunan bir hastaneye baskın düzenlendi.

İsveçli bir STK tarafından inşa edilen hastaneye yapılan operasyonda 4 sivil hayatını kaybetti.

Afganistan İsveç Komitesi (SCA) ülke direktörü Jorgen Holmstrom, “Bu saldırı, Cenevre Sözleşmesi’nin açık bir ihlalidir” dedi.

İçişleri Bakanlığı saldırıyı doğruladı. Hastanede doktorluk yapan Vahidullah isimli doktor gece 11 sularında polis kuvvetlerinin hastane duvarına tırmanarak içeri girdiğini,Taliban üyesi olup olmadığı konusunda arama yaptıklarını, arama yaptıkları esnada hastanede buluann tüm personelin ellerini kelepçelediklerini söyledi.

Amerikan önderliğindeki NATO koalisyonu sözcüsü Albay Michael T. Lawhorn, hastane baskını yalanlayarak ” Bir hastane yakınında herhangi bir koalisyon operasyonları yapıldığına dair hiçbir rapor yok.” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir