Home / News / HABER / DÜNYA / ABD’den Türkiye’ye sığınak delici bomba
islam devleti default

ABD’den Türkiye’ye sığınak delici bomba

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, internet sitesinden yayınladığı sözleşmeyle Türkiye’ye 682 milyon 900 bin dolarlık silah satışı gerçekleştiğini duyurdu. Bu silahlardan en önemlisi ise sığınak delici bombalar

Pentagon’un sitesinde yayınlanan 26 Şubat 2016 tarihli açıklamada, ‘Pennsylvania Irvine merkezli Ellwood National Force ile Texas Garland’daki General Dynamics Ordnance and Tactical Systems şirketlerine ‘BLU-109 delici’ bomba ve bileşenleri için 682 milyon 900 bin dolar tutarında sabit fiyatlı askeri satış ihalesi verildiği’ belirtildi.

SIĞINAK DELİCİ BOMBA DA VAR

Hürriyet’in haberine göre, ‘Sığınak avcısı’ olarak bilinen bomba siparişlerinin, tahmini olarak 31 Aralık 2020 gününe kadar tamamlanması bekleniyor. BLU-109 (Bomb Live Unit) bombaları, beton sığınakları ve güçlendirilmiş yapıları parçaladıktan sonra patlıyor.

Irak ve Afganistan’a da gönderilen bu bombalar, ABD ordusunun yanı sıra Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İsrail, Hollanda, Norveç, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri ordularında da bulunuyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir