Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya’da camiye molotoflu saldırı
islam devleti default

Almanya’da camiye molotoflu saldırı

Saarland eyaletinde bulunan Neunkirchen’de Yunus Emre Camii’ne molotof kokteylli saldırı düzenlendi

Almanya’da camilere yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Saarland eyaletinde bulunan Neunkirchen’de camiye molotoflu saldırı gerçekleştirildi.

Eyalet polisi tarafından bugün yapılan açıklamada, Pazar akşamı gerçekleştirilen saldırıda atılan molotofların caminin avlusuna düştüğü; kimsenin yaralanmadığı saldırıda atılan camide de herhangi bir hasara yol açmadığı kaydedildi.

DİTİB Genel Merkezi’nden konuya yapılan açıklamada ise, saldırıya uğrayan caminin DİTİB’e bağlı Yunus Emre Camii olduğu belirtilirken, herhangi bir zarar oluşmadığı bildirildi.

Bu arada Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, polis güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırıyı iki kişinin gerçekleştirdiğini tespit etti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, saldırının kimler tarafından yapılmış olacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Sol Parti tarafından verilen bir önergede, Almanya’da 2015 yılı Ocak-Temmuz döneminde cami ve İslami kuruluşlara 23 adet saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı. 2014 yılında camilere yapılan saldırı sayısı ise 45 olarak kayıtlara geçmişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir