Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya’dan K. Afrika ülkelerine ziyaret
islam devleti default

Almanya’dan K. Afrika ülkelerine ziyaret

Kuzey Afrika’ya giden Almanya Federal İçişleri Bakanı De Maiziere, Fas, Cezayir ve Tunus’u geri gönderilen mültecileri kabul etmeleri için ikna etmeye çalışacak.

Kuzey Afrika’ya giden Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, önce Rabat’ta Fas hükümet yetkilileriyle, ilticası kabul edilmeyen Fas asıllı mültecilerin geri gönderilmesini görüşecek. Üç günlük seyahati sırasında De Maiziere Tunus ve Cezayir hükümetleriyle de aynı konuyu görüşecek.

Görüşmelerde biyometrik bilgi toplama işleminin de ele alınacağı bildirildi. Bu üç ülkede sözkonusu bilgilerin toplanması için gerekli teknik donanım henüz kuruluş aşamasında. Alman haber ajansı dpa’ya konuşan De Maiziere, bu konuda Mağrib ülkelerine destek verebileceklerini söyledi.

Mağrib ülkeleriyle Almanya arasında geri gönderme konusunda bir anlaşma yapılmış olmasına rağmen bazı zorluklar yaşanıyor. İlticası kabul edilmeyen mültecilerin çoğunlukla geçerli bir pasaportları bulunmuyor. Köln’de yılbaşı gecesi yaşandığı öne sürülen taciz olaylarında en fazla göze çarpan Faslı mültecilerin işlemleri öne alındı.

Tunus, Cezayir ve Fas’tan gelen mülteciler arasında çok azının, en fazla yüzde 3,2’sinin iltica başvuruları kabul ediliyor. Hepsinin iltica başvurusunun kabul edilmemesi için Almanya, Mağrib ülkelerini güvenli ülkeler listesine almak istiyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir