Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Cenevre’de oyalıyor, Halep’te kuşatmaya çalışıyor
islam devleti default

Cenevre’de oyalıyor, Halep’te kuşatmaya çalışıyor

Suriye’de Esad yönetimi muhaliflerin kontrolündeki Halep’e sevkiyat yolarını keserek kuşatma altına almaya çalışıyor

Cenevre’de Suriye’deki iç savaş sonlandırmak için Esad yönetimine bağlı temsilcilerle muhalif gruplar arasında barış görüşmeleri devam ederken Rus hava kuvvetleri de ağır kayıplara sebep olan saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Ülkenin kuzeyde bulunan Halep şehrinin bağlantı yolları yapılan hava saldırıları ile kesilmek üzere. Rus hava saldırılarının başladığı 30 Eylül’den bu yana Halep’e yapılan ilk büyük saldırı olduğu belirtildi.

Muhaliflerden Ebu Yasin isimli komutan “Tedarik yolarımız henüz kesilmiş değil ama ağır bombardıman altındayız. Rus jetleri ikmal yollarını ve karargahı vurdu. Saldırıyı geri püskürtmek için çalışıyoruz” dedi.

Rus jetlerinin üç gün boyunca gece ve gündüz bölgeye saldırı düzenlediğini bildirdi. 

İngiltere merkezli İnsan Hakları Suriye gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre, Esad’a bağlı birlikler Halep’in 10 kilometre kuzeybatısında bulunan Hardatnin köyünü ele geçirdi. Gözlemevi, Suriye ordusunun bölgedeki toprak kazanımlarının Türkiye’den Halep’e açılan tedarik yollarını da kesebileceğini belirtti. Suriye resmi medyası da ordunun ilerlediğini ve amacın Halep’in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Şii köyleri Nubul ve El Zehra’ya ulaşmak olduğunu duyurdu.

Halep’in bazı bölgeleri muhalifler bazı bölgeleri ise Suriye yönetiminin kontrolünde.

Gözlemevi ordunun Pazartesi günü de Halep’in kuzeyindeki Başköy çevresinde Duveyr el Zeytun köyünü ele geçirdiğini bildirdi.

Suriye ordusunun Salı günü Halep’te ilerlemesi, Rusya’nın Beşar Esad yönetimine destek için 30 Eylül’de başlattığı hava saldırılarından bu yana en büyük saldırı olarak görülüyor.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Ahmed el-Seud, “Biz bölgeye bu sabah yeni savaşçılar ve ağır ekipman gönderdik. Kuzeyin durumunu belirleyecek bir savaş olacak gibi görünüyor inşallah” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir