Home / News / HABER / DÜNYA / Deutsche Bank: Mülteciler, Almanlardan fazla kazanmasın
islam devleti default

Deutsche Bank: Mülteciler, Almanlardan fazla kazanmasın

Alman ‘Deutsche Bank’ yöneticisi, mültecilerin Almanlardan daha az ücretle çalıştırılabileceğini, bunun ekonomiye büyük katkısı olacağını söyledi.

Almanya’nın en büyük bankası ‘Deutsche Bank’ın ekonomi uzman yöneticisi David Folkerts-Landau, mültecilerin aynı işlerde daha az ücretle çalıştırılmalarını istedi. Londra’da basına verdiği demeçte Folkerts-Landau, Almanya’nın mültecilere güvenlik ve gelişmiş bir alt yapı sağladığı için, onları daha az ücretle çalıştırmasının doğru bir davranış olduğunu savundu.

Folkerts-Landau mülteci krizi nedeniyle asgari saat ücreti kanununun da kaldırılması gerektiğini belirterek, mültecilerin bu kanun nedeniyle iş bulamadıklarını iddia etti. İş piyasasında yapılacak değişiklikler ve mültecilerle sağlanan ek işgücünün Almanya’yı yeniden az masraflı bir ekonomi ülkesine dönüştürebileceğini ifade eden Folkerts-Landau, bu yapının yalnızca gelişmekte olan ülkelerde bulunmasının bir tabiat kanunu olmadığını söyledi.

Deusche Bank ekonomi uzmanlığı bölümünün yöneticisi Folkerts-Landau, Alman şirketlerinin yurtdışında 7 milyon kişiyi çalıştırdığını, bu kadrolardan bir kısmının tekrar Almanya’ya taşınabileceğini bildirdi.

Mülteci akınını Almanya için büyük bir fırsat olarak gören Alman ekonomi uzmanı, mevcut durumu 19. yüzyıldaki gelişmeye benzeterek, yaşlanmakta olan Alman toplumu için göçün ülke ekonomisi için bir berekete dönüştürülebileceğini kaydetti.

Ancak bunun için Alman toplumunun değişikliklere açık olması gerektiğini savunan Folkerts-Landau, iş piyasasının, kültürel hayatın, şehirlerde, okullarda ve üniversitelerdeki görünümün değişmesini kabullenmenin şart olduğunu belirtti. Aynı gelişmenin 19. yüzyılda da yaşandığını ve Almanya’nın göç sayesinde kültür ve eğitimde öncü bir ülkeye dönüştüğünü vurguladı.

 

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir