Home / News / HABER / TÜRKİYE / Erdoğan’la görüşmeden çıktı, Netanyahu’ya koştu
islam devleti default

Erdoğan’la görüşmeden çıktı, Netanyahu’ya koştu

Erdoğan’la yapılan görüşmede yer alan Netanyahu’nun temsilcisi Hoenlin’in Netanyahu’ya mesaj taşıdığı belirtiliyor….

Anti-Defamation League (ADL) ve American Jewish Committee’nin (AJC) de aralarında bulunduğu Yahudi çatı kuruluşlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede yer alan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun danışmanlarından Malcolm Hoenlin Kudüs’e döndü. Hoenlin’in Erdoğan’ın mesajını Netanyahu’ya ilettiği belirtiliyor.

Hoenlin’in taşıdığı mesajın içeriği net bilinmiyor ancak yakın tarihte gerçekleşmesi beklenen nihai normalleşme kararının rötuşları olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Amerika’nın önde gelen Yahudi kuruluşlarından “Conference Of Presıdents” heyetini kabul etti. Görüşmede Mavi Marmara saldırısıyla bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi için son dönemde atılan adımlar ele alındı. Erdoğan ile yapılan görüşmeye Türk Musevi Cemaati Lideri İshak İbrahimzadeh de katıldı. Görüşmede, hem Amerikan yahudi kuruluşlarında görev yapan ama aynı zamanda Netanyahu’nun danışmanı da olan Malcolm Hoenlin de vardı.

Görüşmeye Kudüs’ten gelerek katılan Malcolm Hoenlin’in, Netanyahu’dan Erdoğan’a mesaj getirdiği belirtiliyor. Hoenlin’in görüşmeden sonra Kudüs’e dönmesi ise Erdoğan’dan Netanyahu’ya mesaj taşıdığı şeklinde yorumlandı.

İSVİÇRE’DEKİ GÖRÜŞME ÖNCESİ İKİ KONUDA ANLAŞMAZLIK

Öte yandan Türkiye ve İsrail’den yetkililerin Mavi Marmara baskınından sonra bozulan ilişkileri düzeltmek için bugün yeniden İsviçre’de bir araya geleceği bildirildi.

İsviçre’de yapılacak görüşmede Türkiye’yi daha öncekilerde olduğu gibi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun temsil etmesi bekleniyor. Görüşmelerde İsrail’i ise Netenyahu’nun Türkiye ile ilişkilerden sorumlu danışmanı Joseph Ciechanover’in temsil edeceği belirtildi.

İki ülke arasındaki nihai anlaşma için iki mesele üzerinde anlaşılmaya çalışıldığı ileri sürülüyor. Bunlardan birinin; Türkiye tarafından talep edilen, Gazze ablukasının kaldırılması, diğerinin ise İsrail tarafından talep edilen, Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerine son verilmesi olduğu belirtiliyor.

Erdoğan, ocak ayı başında Suudi Arabistan’dan dönerken uçakta gazetecilere “İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği” demişti.

İki ülkenin temsilcileri en son 17 Aralık 2015’te yine İsviçre’de buluşmuştu.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir