Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Halep – Türkiye hattı rejimin eline geçti
islam devleti default

Halep – Türkiye hattı rejimin eline geçti

Halep’te 3,5 yıldır muhaliflerin kontrolündeki Nubbul ve Zehra rejim güçlerinin eline geçti, böylece muhalif grupların Türkiye’ye uzanan ana ikmal hattı olan Azez koridoru kesildi

Suriye’de ordu güçleri ve Hizbullah milisleri, Rus uçaklarının hava desteği altında Halep’in 3.5 yıldır kuşatma altındaki Şii köyleri Nubbul ve Zehra’ya ulaştı. Şam yönetimi bu hamleyle muhalif grupların Türkiye’ye uzanan ana ikmal hattı olan Azez koridorunu kesti.

AFP haber ajansına konuşan Suriye ordusundan bir kaynak, muhaliflerin Türkiye’yle bağlantısı olan ikmal yolunun kesildiğini söyledi. Cenevre görüşmeleri devam ederken gelen hamleyle Şam yönetimi, “Tüm savaşların anası” olarak tanımlanan Halep kentindeki kontrol mücadelesinde üstünlüğü ele geçirmiş oldu.

Nubbul ve Zehra, Suriye’de PKK bağlantılı PYD’nin kontrolündeki Afrin bölgesinin güneydoğu ucunda yer alıyordu. Böylelikle Suriye ordusu, muhalif grupların kuşatması altındaki Afrin’le karadan temas sağladı.

Suriye ordusu, Lübnan Hizbullah’ı ve Iraklı Şii milislerin katıldığı operasyona Rus uçakları havadan yoğun destek verdi. Operasyonun ilk etabında Suriye ordusu, aralarında Nusra Cephesi’nin de bulunduğu muhaliflerin kontrolündeki Cibin Tepesi, Hırdeteyn ve Duveyr ez-Zeytun’u aldı. Dün de ordu birlikleri Marasta el-Han köyünü alarak Nubbul ve Zehra’ya ulaştı. Böylelikle ordu Kilis’e açılan ve Suriye’nin Azaz kasabasında yer alan Bab es-Selam kapısına uzanan hattı kesmiş oldu.

Halep’teki muhalif grupların kontrolünde sadece Hatay’ın Reyhanlı ilçesine açılan Bab el-Hava kapısına uzanan ikmal hattı kaldı. Ancak bu tali ikmal hattı Halep’in güney kırsalında ilerleyen ordu birlikleri nedeniyle kesilmek üzere.

Bu arada AA’nın haberine göre Halep’teki Yerel Koordinasyon Komitesi üyelerinden Ebu Ammar, Rusya’ya ait savaş uçaklarının saldırılarında 800 ailenin yerinden olduğunu söyleyerek “Rus uçaklarının saldırılarından kaçan aileler, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın, güvenli bölgelere göç etti” dedi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir