Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Hizbullah’ın özel komutanı Halep’te öldürüldü

Hizbullah’ın özel komutanı Halep’te öldürüldü

Halep’in güneyinde yaşanan çatışmalarda Hizbullah’ın özel kuvvetler komutanı Ali Fayyad öldürüldü

Suriye’nin Halep şehrinde ateşkesin son gününde yaşanan çatışmalarda Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Ali Fayyad öldürüldü.

Hizbullah özel kuvvetler komutanı olarak anılan Ali Fayyad’ın Şam’ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflere dayatılan kuşatmanın önemli bir parçası olduğu biliniyordu. Muhalifler, Ali Fayyad’ı 2014 yılında pusuya düşürülen 175 muhalifin ölümünden sorumlu tutuluyordu.

Hizbullah’a ait TV kanalı da Ali Fayyad’ın ölümünü teyit etti.

SURİYE İÇ SAVAŞI’NDA HİZBULLAH

Hizbullah Suriye savaşına 2012 ortalarında dahil oldu. Suriye’de yaklaşık 5-10 bin militanının savaştığı belirtiliyor. Suriye ordusu savaş başladığında “sokak savaşını” bilmiyordu. Hizbullah Suriye ordusunun büyük operasyonlarında kritik yardımlarda bulundu. Bunlara en önemli iki örnek: Kuseyr ve Şam Kırsalı Guta bölgesindeki operasyonlar ile Halen devam eden Kalamun bölgesi operasyonu)

Diğer yandan Hizbullah halen Sam Kırsalı, Dera – Kuneytra hattı, Kalamun bölgesi, Humus kırsalı ve Halep’te Suriye ordusu ile birlikte savaşıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir