Home / News / HABER / DÜNYA / Sırbistan, Cizre’de yakalanan sniperi istedi
islam devleti default

Sırbistan, Cizre’de yakalanan sniperi istedi

Sırbistan Büyükelçiliği, Cizre’de yakalanan Sırp keskin nişancının teslim edilmesini talep ederek ülkede diğer ülkelerde savaşanlara ağır cezalar verildiğini açıkladı

Şırnak’ın Cizre’de bir Sırp keskin nişancının öldürüldüğü birinin ise sağ yakalandığı haberleri üzerine Sırbistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Türk makamlarından resmi bilgi istedi.

Sırbistan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ülke iddiaların Sırbistan kurumları ile ilişkilendirilmemesi gerektiği belirtilerek söz konusu kişinin iade edilmesi halinde gerekli cezaların verileceği belirtildi.

Açıklamada Türk medyasında PKK’nın Sırp keskin nişancılar kiraladığına ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Sırbistan Cumhuriyeti, vatandaşlarının 3. ülkelerdeki silahlı çatışmalara muhtemel katılımlarına şiddetle karşı çıkmaktadır. Sırbistan Cumhuriyet Ulusal Meclisi, bu tür faaliyetlere katılımı ağır biçimde cezalandıran bir yasayı geçirmiştir. Bu hususu dikkate alarak, iddiaların hiçbir şekilde Sırbistan Cumhuriyeti ve kurumlarının resmi politika ya da uygulamalarıyla ilişkilendirilmemesi gerekmektedir.”

Riyad seyahati sırasında gazetecilere açıklama yapan Ahmet Davutoğlu “Sona doğru yaklaştıkça terör olaylarını organize eden çekirdek kadroya yaklaşıyorsunuz. Burada birçok yabancı keskin nişancı da tespit edildi. Bunların hedefi de Türkiye’yi karıştırmak.” demişti.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir