Home / News / HABER / DÜNYA / ‘Barış görüşmeleri için koşullar yeterli değil’
islam devleti default

‘Barış görüşmeleri için koşullar yeterli değil’

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye’de önemli gelişmeler sağlanmasına rağmen Cenevre barış görüşmelerinin başlatılması için koşulların hala yeterli olmadığını söyledi.

PARİS

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye’de önemli gelişmeler sağlanmasına rağmen Cenevre barış görüşmelerinin başlatılması için koşulların hala yeterli olmadığını söyledi.

Ayrault, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İngiltere Dışişleri Bakan Philip Hammond ile yaptığı üçlü görüşmenin ardından basına konuştu.

Ayrault, ”Cenevre barış görüşmelerinin derhal başlamasını arzu ediyoruz. Ancak, iki koşul hala yerine getirilmedi. Bunlar insani yardımların bütün Suriyelilere ulaştırılması ve ateşkese bütünüyle saygı gösterilmesi” ifadesini kullandı.

Fransız bakan, ”Suriye’de gerçek bir ilerleme sağlandığı” ancak bununla birlikte ”kabul edilemez sorunların bulunduğu” uyarısında bulundu.

“Hala ateşkes ihlalleri olduğunu biliyoruz”

Alman Bakan Frank-Walter Steinmeier ise Batılı müttefiklerin bugün için en önemli hedefinin ateşkesi önce istikrarlı hale getirmek sonra da güçlendirmek olduğunu söyledi.

Steinmeier, ”Hala ateşkes ihlalleri olduğunu biliyoruz. Sorumluluklar konusunda herkes şeffaf olmalı. İnsani yardımların herkese ulaştırılması konusu hala tatmin edici bir durumda değil” dedi.

İngiliz Bakan Philip Hammond, “Çatışmalara son verilmesi konusu hala kusursuz olmaktan çok uzak. Ancak bu anlaşma şiddeti düşürdü ve insani yardımların ulaşması için bir fırsat yarattı” değerlendirmesinde bulundu.

Hammond, itirazları olmasına rağmen Suriyeli muhaliflerin koordinatörü Riyad Hicab’ı Cenevre’de barış görüşmelerine dönme konusunda teşvik ettiklerini bildirdi.

Bu arada Paris’te bulunan Hicab’ın, Fransa, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanları ile görüştüğü bildirildi. Hicab, bugün bu üç dişişleri bakanı ile yaptığı toplantının ardından AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşecek.

Muhabir: Rahmi Gündüz

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir