Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İngiliz askerleri de Kuzey Afrika’da
islam devleti default

İngiliz askerleri de Kuzey Afrika’da

ABD ve Fransız askerlerinden sonra İngiltere de, Libya’daki IŞİD güçlerini bahane ederek, Tunus sınırına asker gönderiyor

İngiltere’nin Tunus ordusuna yardımcı olmak ve IŞİD üyelerinin Tunus’a giriş yapmasını engellemek için 20 askeri uzmanını bu ülkeye gönderecek.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon tarafından yapılan açıklamada, gönderilecek askerlerin öğrenim uzmanları olacağını bildirdi.

Son günlerde IŞİD’in Libya’da güçlendiğini ifade eden Batılı yetkililer, bu ülkeye bir askeri hareket hazırlığı yapıyordu.

Bölge ülkeri Fas, Tunus, Cezayir ve Mısır Libya’ya düzenlenecek bir uluslararası koalisyona karşı olduklarını bildirmişti.

Öte yandan, Libya’nın güçlü bir petrol ülkesi olmasından dolayı, yapılacak operasyona katılacak ülkelerin bu petrolden pay alma çabası içinde olduğu vurgulanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Libya’da muhtemel bir askeri operasyonlara destek sağlamak için Özel Fransız Komandoları Bingazi’ye gitmişti.

İtalya da ABD’ye ait insansız hava araçlarının Sicilya’daki hava üssünden kalkmasına izin verdiği bildirilmişti. Sigonella Hava Üssü’nden kalkacak ABD insanız hava araçlarının Libya’daki hedefleri vuracağı belirtiliyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir