Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İran, Suriye ve Irak’a ‘keskin nişancı’ gönderecek
islam devleti default

İran, Suriye ve Irak’a ‘keskin nişancı’ gönderecek

İranlı komutan Araste, keskin nişancı ve komandoları, Suriye ve Irak’taki bazı bölgelerde ‘danışman’ olarak kullanabileceklerini söyledi

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Ali Araste, eğitimleri tamamlanan bazı komando ve keskin nişancıların “danışman” olarak Suriye ve Irak’a gönderilebileceğini söyledi.

İran’ın yarı resmi ajansı Tasnim’in haberine göre, başkent Tahran’da düzenlenen bir askeri mezuniyet töreninde konuşan Araste, komando ve keskin nişancılardan oluşan bir grubun eğitimlerinin tamamladığını belirterek, “Keskin nişancı ve komandoları, Suriye ve Irak’taki bazı bölgelerde ‘danışman’ olarak kullanabiliriz” dedi.

Suriye’de altıncı yılına giren iç savaşta Tahran yönetimi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimine destek veriyor. İran hükümeti, Suriye’deki savaşa müdahil olduğu yönündeki iddiaları resmi düzeyde yalanlarken, çatışmalarda öldürüldükleri haberi basına yansıyan İranlıları “gönüllüler” olarak nitelendiriyor. Öldürülen Devrim Muhafızları mensuplarını ise “emekli”, “eski asker” ya da “danışman” olarak nitelendiren İran yönetiminin bu tavrı, Esad rejimine askeri destek verdiği yönündeki suçlamaları savuşturma amacı taşıdığı şeklinde yorumlanıyor.

Tahran yönetimi, Suriye’deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybetti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir