Home / News / HABER / DÜNYA / ABD ‘eğit-donat’a 350 milyon dolar vermek istiyor
islam devleti default

ABD ‘eğit-donat’a 350 milyon dolar vermek istiyor

ABD’nin Suriyeli ‘ılımlı muhaliflerin’ eğitilmesi için yeniden başlatmayı planladığı eğit-donat projesi kapsamında silahlı gruplara 350 milyon dolar vermeyi planladığı bildirildi.

Al Monitor sitesinden Julian Pecquet’in haberine göre, ABD Senatosu’na bağlı Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı John McCain plana sıcak bakarken, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi de Suriyeli gruplara verilecek bu parayı 2017 savunma bütçesine almayı düşünüyor. Savunma Bakanlığı Pentagon yetkililerinin de, Kongre üyelerini plana ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

 

Habere göre Senato’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde dün yapılan oturumda planı savunan Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD’nin Suriye’ye göndereceği 250 ek askerin, eğitilecek ‘muhaliflerin’ seçilmesinde etkin rol oynayabileceğini söyledi.

ABD’li yetkililer yeni eğit-donat planı kapsamında eğitilecek grupların IŞİD ile mücadele edeceğini ve Rakka’nın geri alınmasına çalışacağını savunuyor. Daha önce ABD’nin aynı yöndeki planının başarısızlığa uğramasının ardından ABD’nin eğiitiği birçok militan silahlarıyla IŞİD ve diğer terör örgütlerine katılmıştı.

Sputnik

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir