Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya Başbakan Yardımcısı da Tahran yolcusu
islam devleti default

Almanya Başbakan Yardımcısı da Tahran yolcusu

Nükleer yaptırımların kaldırılmasının ardından birçok ülke liderinin ziyaret ettiği Tahran önümüzdeki günlerde Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel’i konuk edecek.

Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel’in önümüzdeki günlerde Tahran’a gidecek. İranlı kaynaklardan yapılan açıklamada “Sigmar Gabriel, yakın zamanda üst düzey bir ekonomik heyet başkanlığında İran’a gelecektir.” denildi.

Almanya’da birçok şirket, nükleer yaptırımların kaldırılmasının ardından Tahran’la işbirliği yapmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

Öte yandan, İran’ın AB ülkeleri ile ticaret anlaşmalarıyla ilgili finans konularında sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Bu sorunları çözmek için İran Dışişleri Bakanı John Kerry geçtiğimiz hafta iki kez Kerry ile New York’ta görüşmüştü.

HAMANEY: YAPTIRIMLAR KAĞIT ÜZERİNDE KALKTI

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ABD’nin yaptırımları sadece kağıt üzerinde kaldırdığını ve kendisiyle iş yapmak isteyen iş adamlarını korkuttuğunu söylemişti.

ABD’nin İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan anlaşmanın ardından, bu ülkeyi uyguladığı yaptırımları kaldırma kararı almasını hatırlatan Hamaney, “ABD, kağıt üzerinde yabancı bankaların İran ile iş yapmasına izin verdi, uygulamada ise hiç kimse İran’la çalışmasın diye İranofobia’yı ortaya çıkardılar” demişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir