Home / News / HABER / DÜNYA / Danimarka’daki tabelalar sığınmacılara ‘yolu’ gösteriyor
islam devleti default

Danimarka’daki tabelalar sığınmacılara ‘yolu’ gösteriyor

Danimarka’nın Thisted’da yollara yerleştirilen tabelalar büyük tepki çekti. ‘Irkçı’ olarak nitelendirilen tabelalarda, Suriye ve Irak’ın kaç kilometre mesafede olduğu gösteriliyor.

’Suriye 4426’ ve ‘Irak 5317’ yazılı tabelalar gönüllüler tarafından indirilirken, Avrupa’nın sığınmacılara dair politikalarına dair tartışmalar da yeniden alevlendi.

Milliyetçi Danes’ Partisi, internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Partimiz sığınmacılara geri dönüş yolunu göstermek istedi. Bu yüzden de Thisted’da bir kampanya başlattık ve bölge halkına sığınmacılar nedeniyle yaşadıkları güvensizlik duygusunun bir alternatifi olduğunu göstermek istedik” dendi.

 

​Danimarka yasalarına göre suç olan eylemi doğrudan sahiplenmeyen Danes’ Partisi, eylemi gerçekleştirenleri büyük bir teşekkürle kucakladıklarını ifade etti.

Öte yandan, tabelaları indiren Signe Rønn ve Stine Holm adlı kadınların ise ölüm tehdidi aldıkları aktarıldı. Limford Update’e konuşan Signe Rønn, “Benim dünyamda, yapılan çok tatsız, aşağılayıcı ve ırkçı bir şeydi” dedi.

Sputnik

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir