Home / News / HABER / DÜNYA / Hindistan’da motorlu çeteler Müslüman avında
islam devleti default

Hindistan’da motorlu çeteler Müslüman avında

Uzun yıllardır Hindistan’ın Assam bölgesinde Müslümanlara yapılan zulüm devam ediyor. Motosikletli Bodo üyelerinin düzenlediği saldırılarda en az 80 Müslüman öldü

Hindistan’ın Assam eyaletinde Hindu Bodo aşiretine mensup motosikletli saldırganlar son 9 ayda en az 80 Müslümanı katletti.

Yaşanan saldırılarla ilgili açıklama yapan Assam bölgesindeki Müslüman liderlerden Şerif’ul Hakkı Motosikletli katillerin bir örgüt haline geldiğini ve katillerin polisleri kolayca atlattığını söyledi.

The Economist’te yer alan bir analize göre, Bodo’da silahlı milislerin yöneticisinin bölgenin milletvekili Pradip Brahma olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz yıl, Hindistan’ın iktidar partisinin başkanı Sonia Gandhi’nin Assam ziyaretinde, birçok mağdur kişi Pradip Brahma’yı şikayet etmiş, bunun üzerine Brahma tutuklanmıştı. Bu olaydan sonra da Assam’da yetkililer misilleme korkusuyla sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Bilasipara kasabasında yaşayan 15 bin Müslüman’ın sıkıntılarına dikkat çeken Monovar Hüseyin, “Biz burada hayat mücadelesi veriyoruz. Ancak her şey eskisinden daha kötü, yemek, içme suyu, uyumak.. ahırlarımızdaki hayvanlar için de her şey daha kötü” ifadelerini kullandı.

2014 yılında da Hindistan’da Bodo milislerinin saldırıları nedeniyle 3 günde 105 bin kişi bölgeyi terk etmiş, 81 kişinin hayatını kaybetmişti.

1983 yılında da çoğunluğu Müslüman en az iki bin kişi Assam bölgesinde çıkan çatışmalarda öldürülmüştü.

 

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir