Home / News / HABER / DÜNYA / Lavrov ve Kerry’den Suriye görüşmesi
islam devleti default

Lavrov ve Kerry’den Suriye görüşmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry, Cenevre’de yapılan Suriye görüşmelerine desteklerini yineledi.

İki bakan arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, “(Suriye’nin) gelecekteki devlet yapısının ana hatlarını belirlemek için ülke hükümeti ve muhalifleri arasında BM aracılığında Cenevre’de yapılan görüşmelere tam destek ifade edildi. Lavrov, ılımlı muhalefet birliklerinin bir an önce IŞİD ve El Nusra kontrolündeki bölgelerden çıkması ve aşırılık yanlılarına takviye kanallarının kapatılması gerekliliğine vurgu yaptı.” dendi.

 

Uluslararası Suriye Destek Grubu kapsamında işbirliğini sürdürme kararı alan iki bakan, ABD’nin girişimiyle gerçekleşen görüşmede Filistin dahil diğer uluslararası sorunları ve ikili ilişkileri de ele aldı.

‘UNESCO UZMANLARININ PALMİRA’YI ZİYARET ETMESİ İÇİN GEREKEN KOŞULLAR YAKINDA SAĞLANACAK’

“UNESCO uzmanlarının Palmira ziyareti için gereken koşullar yakında sağlanacak. Bu konuda örgütler sürekli temas halindeyiz” diyen Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya’nın Ermitaj Müzesi ile Miras Enstitüsü’nün de  Palmira’daki restorasyon çalışmalarıyla ilgilendiğini ifade etti.

Sputnik

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir