Home / News / HABER / DÜNYA / Muhalifler, ABD’nin asker kararından memnun
islam devleti default

Muhalifler, ABD’nin asker kararından memnun

Suriyeli muhalifler, Obama’nın IŞİD’le mücadele için 250 asker gönderilmesinden memnun olduklarını dile getirdi.

Suriyeli muhalifler, Obama’nın IŞİD’le mücadele için özel eğitimli 250 ABD askerini Suriye’ye gönderecekleri kararından memnun olduklarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suriye Muhalifler Adına Yüksek Komite Sözcüsü Salim El Meslet “Obama’nın 250 asker kararından memnunuz. Bu Suriye’de IŞİD’le mücadele için önemli bir adım. Bizim bu terör belasından kurtulmamız gerekiyor. Ama ne olursa olsun Suriye, Esad gitmeden özgür bir ülke olmayacak. Bizim sadece IŞİD’ten değil, aynı zamanda Esad iktidarından da kurtulmamız gerekiyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz gün, Wall Street Journal gazetesi Obama, Batılı liderlerin hazır bulunacağı bir mini zirvede Suriye’ye asker gönderme kararını açıkladığını bildirmişti.

50 ABD özel harekat görevlisi geçen yıl muhalifleri eğitmek üzere Suriye’ye gönderilmişti. Obama’nın açıkladığı kararla bu sayı 300’e çıkacak. Yollanacak ek personel de çoğunlukla özel harekat uzmanları ve destek unsurlarından oluşacak.

ABD’li personel cephe yakınlarında faaliyet göstermekle birlikte çatışmalara katılmayacak. Ana görevi, kuzeydoğuda Sünni Arapları Kürt birlikleriyle birlikte IŞİD’e karşı çatışmalarda eğitmek olacak.

 

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir