Home / News / HABER / DÜNYA / Putin, Karabağ için devreye giriyor
islam devleti default

Putin, Karabağ için devreye giriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dağlık Karabağ konusunda Batılı ülkeleri devreden çıkararak çözüm üretmek için taraf ülkeleri yeniden müzakere masasına çağırdı

Putin, Sarkisyan ve Aliyev’e görüşmeleri devam ettirmeyi teklif etti.

Azerbaycan resmi makamlarından alınan bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanlarına yoğun müzakereleri gündeme almaları teklifinde bulundu.

Rusya’nın Kommersant gazetesinde yer alan habere göre, sözkonusu müzakereler önümüzdeki günlerde başlayacak. Gazetenin Kremlin’deki bir yetkiliden aldığı bilgide Moskova’nın Karabağ sorununun çözümüne “büyük önem” verdiği belirtildi.

Haberde Vladimir Putin’in tarafları ateşkese ikna ettiği ve Sovyet sonrasının en eski çatışmasını çözmek için şimdi Erivan ve Bakü arasındaki barış sürecini yeniden canlandırma niyetinde olduğunun altı çizildi.

Putin’in bu girişimi sonuç verirse, Karabağ sorununu çözme teşebbüsü batı ülkelerinden Rusya’ya geçecek.

Ermenistan ve Azerbaycan barış müzakerelerinin yeniden başlatılması haberi, Cumhurbaşkanı Aliyev’in yardımcısı Ali Hasanov tarafından da doğrulandı.

Hasanov, “Bu girişim Vladimir Putin’den geldi. O, iki ülkenin cumhurbaşkanlarına müracaat etti ve şimdi müzakere süreci hazırlanıyor. Bu sürecin önümüzdeki günlerde başlaması mümkündür …”dedi.

Kremlin’den üst düzey bir yetkili, “Moskova, Karabağ sorununun çözümüne fevkalade önem vermektedir. Biz tarafların en kısa sürede müzakere masasına tarafları oturmaları için tüm diplomatik yolları kullanacağız” açıklamasında bulundu.

Dağlık Karabağ’da ise yeni müzakerelerin başlaması fikri şüpheyle karşılandı. Hiçbir ülke tarafından tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti yönetimi sözcüsü David Babayan “Böyle müzakereler gerçekleşecek olursa, bu bölgede barış ve istikrarın korunması için yapılmalıdır” yorumu yaptı.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir