Home / News / HABER / TÜRKİYE / Suriyeli çocuklar ekmeğin bedelini ödeyecekmiş
islam devleti default

Suriyeli çocuklar ekmeğin bedelini ödeyecekmiş

Hatay’da ekmek çaldıkları iddiasıyla dövülen Suriyeliler işyeri kapalı olduğu için önündeki dolaptan ekmek aldıklarını, parasını vermeyi planladıklarını söyledi

Hatay’da marketin önündeki dolaptan ekmek çaldıkları iddiasıyla iş yeri sahibi ve çalışanı tarafından sopayla dövülme görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Suriyeli kuzenler, yaşadıklarını anlattı.

Darbedilen Suriyeli çocuklardan Muhammed Belve (16), Suriye’nin Halep kentinden iki yıl önce ailesiyle Türkiye’ye sığındıklarını, Antakya’da kiraladıkları evde ailesiyle yaşadığını ve karton toplayıp satarak geçinmeye çalıştıklarını söyledi.

Olay gecesi birlikte çalıştığı dayısının oğlu Fedi Abdulgani ile eve aç geldiklerini, evde ekmek bulamayınca açık iş yeri aramak için dışarı çıktıklarını anlatan Belve, şunları söyledi:

“Gece karton topladıktan sonra eve geldim. Açtım ve evde ekmek yoktu. Ekmek almak için dışarı çıktım ancak açık bir yer bulamadım. Kapalı bir iş yerinin önündeki dolapta ekmek gördüm. Ben ekmeği alıp yarın, iş yerine tekrar gelerek haram olmaması için parasını vermek istiyordum. Tam ekmeği aldığımız sırada iş yeri sahipleri gelerek bizi yakaladı ve dövmeye başladılar. Bize bağırmaya başladılar. O sırada çalışarak aldığım cep telefonumu da aldılar. Bir ekmek için bizi dövdüler. Yakalandığımız sırada defalarca ‘Ekmeğin parasını vermeye razıyız’ dememe rağmen bizi dövdüler. 5 gündür karakola ve hastaneye gidip geliyorum. İşimden de oldum.”

Belve’nin kuzeni Fedi Abdulgani de kapalı işyeri önünde duran dolapta ekmek gördüklerini ve aç oldukları için aldıklarını ifade etti.

AA

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir