Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD’li komutandan Suriye’ye sürpriz ziyaret
islam devleti default

ABD’li komutandan Suriye’ye sürpriz ziyaret

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Suriye’ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, Votel’ın Suriye’de terör örgütü IŞİD karşıtı yerel güçlere eğitim ve danışmanlık hizmeti sunan ABD askerleriyle bir araya geldiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, “General Votel, Suriyeli Arap savaşçılar ve Suriye Demokratik Güçleri liderleriyle çalışan Amerikalı askeri danışmanlarla bir araya geldi” denildi.

​’VOTEL, RAKKA SALDIRISI PLANI İÇİN SURİYE’DE’

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD karşıtı küresel koalisyon özel temsilcisi Brett McGurk de Twitter hesabından ziyarete ilişkin, “IŞİD liderleri ses kayıtlarını karanlıkta yapmaya mahkum edilirken General Votel, Rakka saldırısı planı için Suriye’deydi” paylaşımında bulundu.

ABD’li komutanın ziyaret ettiği bölgeye ilişkin bilgi paylaşılmazken, Votel’ın yaklaşık 11 saat Suriye’de kaldığı belirtiliyor.

​CENTCOM’daki görevine geçtiğimiz aylarda başlayan Votel, ABD’nin IŞİD karşıtı kampanyasına başladığı 2014’ten bu yana Suriye’ye giren en üst düzey askeri yetkilisi oldu.

Sputnik

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir