Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ‘İngiliz komandolar Libya’daki savaşta aktif rol oynuyor’
islam devleti default

‘İngiliz komandolar Libya’daki savaşta aktif rol oynuyor’

İngiltere’nin Libya’da IŞİD’e ait bir intihar aracını imha ettiği haberi, İngiliz askerlerinin Libya’da aktif olarak savaştığını ortaya koydu. Ülkenin Libya’daki askeri varlığı uzun süredir tartışma konusu.

Times gazetesi, yerel kaynaklara dayandırdığı haberde İngiliz özel güçlerinin 12 Mayıs’ta Libya’nın Misrata kentinde IŞİD’e ait bir kamyonu hedef aldığını belirtti. Misrata’daki bir yerel komutan, İngiliz komandoların aracı uzaktan kumandayla patlatarak imha ettiğini kaydetti.

 

İNGİLTERE’NİN LİBYA’DAKİ VARLIĞI SORU İŞARETİ YARATIYOR

İngiltere’nin birkaç aydır Libya’daki operasyonlara katıldığı biliniyor, ancak İngiliz askerlerinin ülkedeki varlığı tartışmalara yol açıyor. Muhafazakar Parti’den bazı milletvekilleri geçen ay İngiltere hükümetinin Libya’daki operasyonlar konusunda daha ayrıntılı bilgi vermesini talep etmişti.

İngiltere’de Ortadoğu’dan sorumlu Bakan Tobias Ellwood, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, Libya’ya güvenliğin sağlanması için 1000 kadar asker göndermeyi planladıklarını, bu askerlerin çatışmalara katılmayacağını ve yaklaşık 250’sinin eğitim rolü üstleneceğini söylemişti.

Sputnik

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir