Home / News / HABER / DÜNYA / Dalay Lama: Almanya Arap ülkesine dönüşemez
islam devleti default

Dalay Lama: Almanya Arap ülkesine dönüşemez

Tibet’in dini lideri Dalay Lama, Avrupa’nın haddinden fazla sığınmacı kabul ettiğini, bu sığınmacıların hepsinin entegrasyonun mümkün olmadığını ve ülkelerinde çatışmalar durur durmaz ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Tibet’in dini lideri Dalay Lama, sığınmacılara Avrupa’da kalıcı olamayacaklarını ‘hatırlattı.’ “Her bir sığınmacının yüzüne baktığımızda, özellikle kadın ve çocukların, çektikleri acıyı hissedebiliyoruz” diyen Dalay Lama, daha şanslı olan insanların bu sığınmacılara yardım etmesi gerektiğini çünkü şu anda çok fazla sığınmacı olduğunu söyledi.

Sığınmacı kabul eden ülkelerin de sağlıklı bir bakış açısı benimseyip tüm sığınmacıları topluma entegre edemeyeceklerinin farkına varmasını isteyen Dalay Lama, “Avrupa liderlerinin ana hedefi, sığınmacılara geçici bir yaşam alanı sağlamak” vurgusu yaptı. 

Ne demek istediğini Almanya üzerinden örneklendiren Dalay Lama “Mesela Almanya. Almanya Arap ülkesine dönüşemez. Almanya Almanya’dır” dedi.

​Dalay Lama sığınmacı krizi ilk kendini hissettirmeye başladığında da Almanya ve Avusturya gibi ülkeleri sığınmacı kabul ettikleri için övmüş ama sığınmacıların çatışmaların ardından ülkelerine geri gönderilmesi ve ülkelerini yeniden inşa etmelerine yardım edilmesi çağrısı yapmıştı.

Sputnik

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir