Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Nazarbayev: Ülkenin başına kadınlar geçebilir
islam devleti default

Nazarbayev: Ülkenin başına kadınlar geçebilir

Başbakan yardımcısı olarak kızını atayan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, ülke yönetimi için yetenekli kadınlar olduğunu söyledi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu Genel Kurulunda gazetecilere yaptığı açıklamada Kazakistan’da ülkeyi yönetecek yetenekli kadınların olduğunu söyledi.

Farid Zakariye adlı gazetecinin “Siz bir kadını Başbakan Yardımcısı olarak atadınız. Size göre zamanı geldiğinde bir kadın siyasetçi Kazakistan devlet başkanı olabilir mi?” sorusuna Nazarbaev:

“Niye olmasın ki? Elbette, olabilir. Kazakistan’da nüfusun yüzde 51’ini kadınlar oluşturuyor. Milletvekillerinin yüzde 30’u kadın. Birkaç kadın bakanımız var. Dolayısıyla bu mümkündür, çünkü yeterli sayıda hazırlanmış kadın kadrolarımız var” diyerek cevap verdi.

Kazak lider, “Benim üç kızım var, dolayısıyla ben kadınlara özel bir bakışla bakıyorum” dedi.

Kazakistan’da şu anda Başbakan yardımcısı olarak görev yapan Nursultan Nazarbaev’in büyük kızı Darığa Nazarbaeva babasının varisi olarak görünüyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir