Home / News / HABER / TÜRKİYE / Rusyalı Müslüman Gazeteci Tagir Minibaev Bursa’da Tutuklandı

Rusyalı Müslüman Gazeteci Tagir Minibaev Bursa’da Tutuklandı

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan “normalleşme” adımlarının ilk hamlesi gerçekleşti. Rusyalı Müslüman Gazeteci Tagir Minibaev Bursa’da gözaltına alınarak tutuklandı.

Rusyalı Müslüman Gazeteci Tagir Minibaev, zorunlu ikamet ettiği Bursa’da gözaltına alınarak tutuklandı.

Rusya’da İslami faaliyetlerde bulunduğu gerekçesi ile gözaltına alınan ve 20 yıl cezası bulunan Müslüman Gazeteci Tagir Minibaev Türkiye’ye sığınarak İstanbul’da serbest Gazetecilik yapmaya başladı. Daha önce İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınarak 1-2 ay tutuklu bulunan Tagir, mahkeme kararı ile Bursa’da zorunlu ikamete gönderilmişti.

Tagir Minibaev yaşadığı şehir Bursa’da bugün öğlen saatlerinde gözaltına alındı ve ardından hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Rusya İle ilişkilerin Normalleşmesinin İlk Adımı Atıldı

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan “normalleşme” adımlarının ardından bir dizi anlaşma yürürlüğe girdi. T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün verdiği bilgiye göre Putin’in öne çıkan mesajları şöyle: “Terörle mücadele konusunda dün gece verdiğiniz mesajlara tamamen katılıyorum.”

Görüşmelerden ve liderlerin verdiği mesajlardan anlaşılacağı üzere Rusya ile Türkiye arasında üzerinde önemle durulan husus, Terörle Mücadele kapsamında iki ülkenin işbirliğini genişletiyor olması. Türkiye’nin Rusya ile olan yakınlaşması Orta Asya’da ve Rusya’da yaşayan Müslümanlara neticesinin yavaş yavaş çıkacağını gösteriyor. Bunun ilk meyvesi ise Bursa’da verdi. Rusyalı Müslüman Gazeteci Tagir Minibaev Bursa’da gözaltına alınarak tutuklandı.

kokludegisim.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir