Home / News / HABER / DÜNYA / ”ABD darbeden haberdardı”
Wadah Khanfar, director general of Al Jazeera Network, speaks to the New America Foundation (NAF) on July 27, 2009 on "Pushing Reset on America's Relationship with Al Jazeera and the Arab World" at the NAF in Washington, DC. AFP PHOTO/Karen BLEIER (Photo credit should read KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)

”ABD darbeden haberdardı”

El Cezire’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Vadah Hanfar, Türkiye’deki askeri darbe girişiminden ABD’li yetkililerin haberdar olduğunu söyledi

Türkiye’de yaşanan darbe girişimiyle ilgili yorumda bulunan El Cezire TV’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Vadaf Hanfar, darbeden ABD’nin haberdar olduğunu öne sürdü.

Ajanslara bilgi veren Hanfar, bu büyüklükte bir darbenin ABD’den habersiz olamayacağını belirtti. Hanfar ayrıca “Türk ordusu NATO’nun önemli üyelerinden biri ve İncirlik’te NATO üssü bulunuyor. Biz orada hala Türk subayları ve ABD’li meslektaşlarının olduğunu biliyoruz. ABD’li yetkilerin bu açıdan habersiz olması mümkün değil. Kerry, ilk açıklamasında net değildi. Ama daha sonra reddetti. ABD Devlet Başkanı ve diğerleri daha net konuştular.” ifadesini kullandı.

Amerikalıların darbeyi bildiklerini, kendilerini bu darbenin dışında tuttuklarını düşündüğünü aktaran Hanfar, “Darbe başarılı olsaydı, ABD bunu iyi bir şey olarak kabul edecekti, başarısız olsaydı da tarafsız kaldık, diyecekti” şeklinde konuştu.

Yaşananları, Türkiye ve Ortadoğu açısından tarihi bir dönüm noktası olarak niteleyen Hanfar, yeni bir Türkiye’nin doğduğuna da işaret etti

Vadah Hanfar kimdir?

Orta Doğu halklarının ekonomik ferah, sosyal özgürlük ve siyasi gelişme için kendisini bu yolda adamış bir forum olan bağımsız El-Şark Formunun yöneticisidir. Hanfar daha önce El Cezire kanalının yöneticiliğini yapmaktaydı. 2011 yılında Yabancı Politikacı Dergisinin yapmış olduğu 100 düşünür arasında yer almıştır yine 2011 yılında Forbes Dergisinin yapmış olduğu “en üretken 100 iş adamı” arasında da yer almıştır. 2008 yılında Dünya Ekonomik Formunda “Uluslararası Genç Yöneticiler” listesinde de yer almıştır. El Cezire’deki görev sırası boyunca, El Cezire’yi tek bir kanal iken,Al Jazeera Arabic channel, Al Jazeera English, Al Jazeera Documentary, Al Jazeera Sport, Al Jazeera’s news websites, the Al Jazeera Media Training and Development Center, the Al Jazeera Center for Studies, Al Jazeera Mubasher (Canlı), ve Al Jazeera Mobile kanallarını kurarak El Cezire’yi çoklu medya kanalı haline getirmiştir. 20 Eylül 2011 tarihinde, El Cezire’deki görevinden ayrılmıştır.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir