Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İncirlik’ten kalkan uçaklar çocukları parçaladı

İncirlik’ten kalkan uçaklar çocukları parçaladı

ABD öncülüğündeki Koalisyon savaş uçakları Suriye’de katliam gerçekleştirdi. Düzenlenen hava saldırısı sonucu aralarında çocukların bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye’nin Halep kentinde katliam yaşandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin liderlik ettiği Uluslararası Koalisyon savaş uçaklarının Halep kentinin kuzeyinde yer alan Cerablus’un Kandura bölgesinde bir saldırı düzenledi. Yaşanan katliamda aralarında çocuklarında bulunduğu 25 kişi yaşamını yitirdi.

Step Ajansı tarafından yayınlanan görüntülerde, olay yerinde çok sayıda kişinin parçalanmış bedeninin olduğu ve bölge bulunan tüm binaların hasar gördüğü görülüyor.

SMDK’ da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Koalisyon uçakları, dokuz gün önce, Halep kırsalındaki Menbec’de 50 sivilin ölümü ile sonuçlanan hava saldırısını kabul etti. Sorumluluğun yanlış bilgilendirme yapan Suriye Demokratik Güçleri’ne ait olduğunu belirtti.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Christopher Garver, konuya ilişkin açıklamasında “Operasyon, Suriye Demokratik Güçleri’ne bağlı bir askeri grubun verdiği bilgiye dayanarak gerçekleştirilmiştir” dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Ubde, konuya ilişkin açıklamasında, yaşanan hadiselere dair kapsamlı bir araştırma yapılabilmesi için, Uluslararası Koalisyon’un Suriye’ye yönelik operasyonlarını acilen askıya alması gerektiğini ifade etmişti.

Ubde, açıklamasında “Yapılacak olan soruşturma, gelecekte yapılacak araştırmaların yürütme ilkelerini belirleyecek şekilde yapılmalı, bu türden büyük suç işleyen sorumlular hesap vermelidir” ifadelerini kullanmıştı. Bu türden hadiselerin tekrar etmesinin, Uluslararası Koalisyon’un sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik operasyonlarının temel ilkelerinde sorunlar olduğuna işaret ettiğini belirtmişti.


islahhaber.net

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir