Home / News / HABER / DÜNYA / “İslamcı terör tehdidiyle karşı karşıyayız”

“İslamcı terör tehdidiyle karşı karşıyayız”

Fransa’nın Nice kentinde 84 kişinin ölümüne neden olduğu saldırının ardından Cumhurbaşkanı François Hollande,  ‘İslamcı terör tehdidiyle karşı karşıya’ bulunduklarını söyledi.

Dün gece saat 23:00 sıralarında Promenade des Anglais Caddesi’ndeki 14 Temmuz Ulusal Günü kutlamalarına dalan beyaz bir kamyon yaklaşık 2 km boyunca hızla ilerlemiş,  zigzaglar çizerek insanları altına almıştı.

Resmi bir açıklama yapılmasa da, polis kaynakları öldürülen saldırganın 31 yaşında Tunus doğumlu bir Fransız olduğunu belirtmişti.

Saldırı gerçekleştiğinde Fransa’nın Avignon kentinde bulunan Hollande, gece geç saatlerde ulusa sesleniş konuşması yaparak, ülkedeki olağanüstü halin üç ay daha uzatıldığını söyledi.

‘İslamcı terör tehdidi’

Ülkesi Charlie Hebdo saldırısından bu yana peş peşe katliamlara uğrayan Hollande, ilk kez ‘İslamcı terör’ ifadesini kullandı. Fransa, bundan önceki saldırılarda ülkesindeki Müslüman nüfusu da göz önünde bulundurarak saldırıları İslam’la bağdaştırmaktan kaçınıyordu. Ancak Hollande’ın Nice saldırısı ardından bu ifadeyi kullanması dikkat çekti.

Nice’teki saldırının ‘terörizm karakterinin inkar edilemez olduğunu’ söyleyen Hollande, “Fransa İslamcı terör tehdidiyle karşı karşıya. Fransa özgürlüğün sembolü 14 Temmuz ulusal bayramında hedef alındı. Çünkü insan hakları fanatikler tarafından reddediliyor ve Fransa onların doğrudan hedefi” diye konuştu.

‘İnlerinde vuracağız’

Hollande, ayrıca güvenlik operasyonlarının süreceğini kaydederken, mevcut personelin 10 bin askerle takviye edileceğini, ülkenin sınırlarındaki güvenliğin de artırılacağını açıkladı.

Fransız lider, Suriye ve Irak’taki operasyonlarını da artıracaklarını belirtirken, “Onları kendi inlerinde vurmaya devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir