Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Kabil’de Hazaraların gösterisinde patlama

Kabil’de Hazaraların gösterisinde patlama

Afganistan’da elektrik iletim hattı rotasının değiştirilmesini isteyen binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisi sırasında patlama meydana geldi. En az 61 ölü ve yüzlerce yaralı var

Afganistan’ın başkenti Kabil’de elektrik iletim hattı rotasının değiştirilmesini isteyen binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisi sırasında patlama meydana geldi. Afgan resmi haber ajansı, patlamada en az 61 kişinin öldüğünü, yüzlerce de yaralının olduğunu duyurdu.

Gösterinin, Hazaraların, yaşadıkları bölgeye elektrik güç hatları kurulması talebiyle yaptıkları protesto yürüyüşü olduğu belirtiliyor Patlama, protestocuların 4 saatlik yürüyüşlerinin ardından kamp kurmaya hazırlandığı Demazang semtinde meydana geldi.

Protesto yürüyüşünü organize edenlerden Leyla Muhammed de patlamadan hemen sonra geldiği olay yerinde birçok ölü ve yaralı gördüğünü ifade etti.

Şii mezhebinden olan ve İran’ın Suriye’ye Esad’ın yanında savaşması için gönderdiği Fatimiyyun Tugayları’nın elemanlarını büyük ölçüde karşılayan Hazaralar, Afganistan’da sık sık Taliban’ın ya da IŞİD’in hedefi oluyor. Bugünkü saldırıyı IŞİD’in üstlendiği haberleri geliyor.

Saldırı Afganistan’da son bir yıl içindeki en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir