Home / News / HABER / TÜRKİYE / Kritik YAŞ Zirvesi başladı

Kritik YAŞ Zirvesi başladı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK’da önemli değişiklik kararlarının alınacağı ın kaderini belirleyecek YAŞ toplantısı saat 11.00’de Çankaya Köşkü’nde başladı.

Yüksek Askeri Şura toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılıyor. Saat 11.00’de başlayan kritik toplantı darbe girişimi nedeniyle bir günde tamamlanacak. Toplantılar daha önce üç güne yayılıyordu.

YAŞ kararlarının yargıya açık olması nedeniyle ihraç edilecek personel dün OHAL kapsamında kanun hükmünde kararname ile belirlenmişti. Dün akşam yayınlanan kararname ile FETÖ üyesi olduğu belirlenen 149 general ve amiral, 1099 subay, 436 astsubay Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarıldı.

ALT RÜTBEDEN ATAMA

Bu nedenle YAŞ’ta bugün terfi ve emeklilikler görüşülecek. Çok sayıda personelin ihraç edilmesi nedeniyle birçok kritik göreve bir alt rütbeden atama yapılacağı belirtiliyor.

Toplantıda alınan kararlar yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Öte yandan toplantı bugün ilk kez Genelkurmay’da yerine Çankaya Köşkü’nde yapılıyor.

TOPLANTIDA İKİ KORGENERAL

YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk, FETÖ’nün darbe girişimi dolayısıyla açılan soruşturma kapsamında tutuklanması nedeniyle toplantıya katılmıyor. Yine aynı sebeple tutuklu olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin yerine 2. Ordu Komutan vekili Korgeneral İsmail Metin Temel toplantıda yer alıyor.

Darbe girişiminin ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle GATA’da tedavi altına alınan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin de şura toplantısına katılamaması gündemde. Tedavisi süren Mendi’nin yerine toplantıya Jandarma Genel Komutan vekili Korgeneral İbrahim Yaşar’ın katılıyor.

Böylelikle Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarındaki orgeneral ve oramirallerin katıldığı Yüksek Askeri Şura toplantısında iki korgeneral yer alıyor.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir